Fortsätter att fängsla sina åskådare

FILMEN

Olivia (Kerry Washington) måste försvara en av sina egna när Quinns (Katie Lowes) hemlighet kommer ut. En hemlighet som Olivia tycks veta mer om än Quinn själv. Säsong 2 bjuder på en fördjupning av Olivas gladiatorer och deras personligheter. Olivias kärleksrelationer kompliceras när flera kandidater dyker upp samtidigt som hennes känslor för Fitz (Tony Goldwyn) vägrar gå över.

"Scandal - Säsong 2" besvarar alla frågor som ställs i säsong 1 ganska omgående. Resten av säsongen fortsätter med att ställa nya frågor som delvis besvaras allt eftersom. När man inte tror att det går att komplicera saker mer så är det just det som händer. Det blir lite mer komplicerat än tidigare.

Även om estetiken med nya klienter och nya historier varje avsnitt fortfarande finns så läggs mer fokus på de återkommande karaktärerna. I ett avsnitt avslöjas exempelvis Hucks (Guillermo Díaz) förflutna och varför han är som han är. Det kan vara det bästa avsnittet i hela serien. I första säsongen introducerades vi för hela den här världen genom Quinn och där är också genom att Quinn får veta mer om sitt förflutna som vi går djupare in i historien med Olivia. Inte långt in i säsongen tar relationen vi som åskådare hade med Quinn över av Olivia. Men som sagt, även om det inte råder någon tvekan över att det är Olivia vi följer så får vi också lära känna de andra karaktärerna.

Precis som i säsong 1 lyckas skaparna göra avsnitt som fängslar åskådaren. Varje scen leder till att man vill veta vad som ska hända härnäst. Trots att det är Olivia som står i fokus blir man som åskådare lika involverad i varje person och deras historia. På det sättet är säsongen oerhört välskriven och genomtänkt.

Shonda Rhimes bevisar tydligt att hon inte bara kan komma på intressanta idéer på serier utan också verkligen hålla dessa vid liv. Säsong 2 gör inga fans till säsong 1 besvikna – tvärtom.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består bland annat av två minidokumentärer om bakomarbetet på säsongen. Dels får vi en djupare insyn på Fitz mordförsök och dels på avsnittet då vi får veta mer om Hucks förflutna. Båda dessa är intressanta och innehåller mycket roligt material. Bland annat får man veta mer om skådespelarnas upplevelse av situationerna vilket främst gör Hucks avsnitt ännu mer känslosamt.

Dessutom finns det en kort sektion med "outtakes", alltså när det blir fel. För den, som jag, älskar att se när det blir fel på en inspelning är det också en väldigt underhållande del av extramaterialet.

Man får också ett antal olika extrascener som plockats bort från avsnitten. De ger en liten extra krydda, men tappar sin funktion lite när de befinner sig utanför avsnitten.


TRE SAKER

1. Halvvägs in i säsongen var skaparna inte säkra på hur många avsnitt det skulle bli eller om Tony Goldwyn kunde fortsätta som sin roll som Fitz. Hur mordförsöket på presidenten skulle sluta var alltså i stunden inte klart.

2. Säsong 2 är mer än dubbelt så lång som säsong 1.

3. Kerry Washington blev nominerad för bästa kvinnliga skådespelare i en dramaserie på Golden Globes Awards 2014.


EMMA ÅKERLIND (2014-02-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2014
Bolag: Disney
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
A Closer Look: President Grant's Assasination Attempt, Being Huck, Bloopers, Easter Egg: Crew montage, Deleted scenes
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA