Sadistisk gymlärare med roligt namn

FILMEN

Mr. Woodcock är namnet på en sadistisk gymnastiklärare som bedriver sin undervisning på ett sätt som närmast kan liknas vid militärisk disciplin. Bestraffningar är många och delas ofta ut utan större anledning. En av hans extra utsatta elever är John Farley som nu 13 år senare äntligen kommit över vad han fick utstå som elev. Han har till och med använt sin skoltid för att skriva en bok om hur man lägger jobbiga minnen bakom sig.

Nu är han en firad författare och hans bok säljer som smör i solsken och mitt under en signeringsturné får han reda på att hans barndomsstad vill uppmärksamma att han lyckats. Han reser genast hem för att stolt överraska sin mor och upptäcker till sin fasa att hon nu är tillsammans med ingen mindre än Mr. Woodcock, hans gamla plågoande.

Alla minnen från barndomen kommer tillbaka och chockad bestämmer sig John för att han måste sabotera deras förhållande. Detta visar sig dock inte vara så lätt som han trodde. Mr. Woodcock har fortfarande ett grepp om honom och han förvandlas förvånansvärt snabbt tillbaka till den unge osäkre kille han en gång var när han istället borde stå upp mot Woodcock. Som om detta inte var nog har dessutom Mr. Woodcock fått utmärkelsen Årets utbildare och alla i staden verkar nu, till Johns fasa, tycker bra om honom.

Nu är inte "Mr. Woodcock" en så allvarlig film som det kanske låter utan istället en riktigt rolig film. I rollen som Mr. Woodcock ser vi Billy Bob Thornton och det är bara att konstatera att han är perfekt i rollen. Han är grym, sadistisk, arrogant och precis sådär rolig som han måste vara för att filmen ska funka. Som Johns mamma ser vi Susan Sarandon och även hon är riktigt bra på att vara rolig. Oftast ser man ju henne i lite allvarligare roller men hon fungerar även riktigt bra här. Rollen som John görs av den för mig okände Seann William Scott.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är rätt imponerande för att vara en komedi. Komedier brukar inte ha fullt så mycket extramaterial som många andra filmer men här finns det en hel del smått och gott.

Dels får vi en bakom kulisserna-film där inspelningen av filmen gås igenom. Det är rätt kul att se de två tvillingarna som agerar stuntmän åt de andra ungarna i filmen. Thornton kastar dem hit och dit och de bara skakar av sig och går vidare. Imponerande!

Vi får också en del borttagna och förlängda scener och det är som det brukar. En del borde ha fått vara med i filmen och andra hör hemma som extramaterial på DVD:n.

Vi får också en trailer för filmen.


TRE SAKER

1. Det känns rätt underligt att filmen verkligen heter det den heter med tanke på hur pryda amerikanarna brukar vara och vad det betyder…

2. Scenerna i början av filmen där Mr. Woodcock torterar sina elever är hur kul som helst.

3. Likaså scenen på karnevalen där John och Mr. Woodcock försöker slå varandra i olika grenar är också väldigt kul.


HANS-ÅKE LILJA (2008-03-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Borttagna/Alternativa scener, Bakom kulisserna och Trailer
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (13/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA