Charlie Sheens återkomst till TV

FILMEN

"Anger Management" är Charlie Sheens återkomst till TV efter att han fick sparken från "Two and a half men" och han spelar en hel del på den ilska han visade just när han lämnade den serien. Här spelar han en vredesterapeut som ska guida andra med vredesproblem. Han lyckas sådär. Samtidigt ränner hans före detta fru och dotter runt i hans hus som om de bodde där. Dottern gör visserligen det men riktigt hur ofta och när är inte klarlagt. Dottern ska även lida av tvångstankar vilket man bara får se en gång under hela säsongen. Det nämns men vi ser det inte vilket känns konstigt. Borde kunna bidra till en hel del roliga scener.

Något man slås av när man ser serien är att Charlie Sheen faktiskt inte är en så värst bra skådespelare. Han har lyckats så pass bra som han gjort för att han omgett sig med andra bra skådespelare men här har han inte det och då lyser hans brister igenom. Hans fyra patienter är rätt trista och spelas rätt dåligt. De är stereotyper, den dumma tjejen, bögen, den äldre sura mannen och den dumma sexfixerade killen. Inte alls roligt. Vi har även en granne som dyker upp emellanåt men han är inte speciellt rolig han heller.

För att tjäna extrapoäng ger Charlie en del gliringar till sin förra serie men han bjuder även in gästskådespelare och bland de vi ser Brian Austin Green, Martin Sheen (Charlies pappa) och Denise Richards (Charlies före detta fru) och alla tillför de något men det hjälper inte. Serien lyfter inte riktigt. Roligast är exfrun och nuvarande terapeuten/älskarinnan. Serien känns dock medioker och även om den duger att titta på när man inte har något annat att göra är jag med förbluffad över hur medioker Charlie Sheen är som skådis…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består i tre dokumentärer. I alla får vi följa med bakom kulisserna och lära oss mer om serien, dess karaktärer och framförallt Charlie själv. Helt okej men kanske inte det roligaste jag sett…


TRE SAKER

1. Säsong ett består av tio avsnitt medan säsong två består av 51. Jag vet inte om man kommer fylla på bara och strunta i att dela upp serien i olika säsonger eller vad som gäller, men man har i USA i alla fall delat upp dem i flera DVD-släpp.

2. Charlie coachar även intagna på ett fängelse i att hantera sin ilska och dessa är än mer stereotypiska än hans vanliga patienter.

3. Alla avsnitt har titlar som innehåller "Charlie" och något mer.


HANS-ÅKE LILJA (2014-03-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2014
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Anger Mismanagement, Charlie's baby och Behind the couch: Meet Charlies patients.
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA