Släkten är värst, eller?

FILMEN

"Two and a half men" eller "2½ män" som den heter när den visades på TV här i Sverige är historien om två bröder som är varandras totala motsatser. Den ena, Charlie, är den ultimata ungkarlen. Han har nya kvinnor varje kväll och tar inget ansvar. Att han dessutom har gott om pengar och ett fint hus gör inte tillvaron sämre för honom.

Den andra, Alan, är pedanten som vill göra listor över positiva och negativa saker så fort ett beslut ska fattas. Han är kiropraktor och allmänt stel och tråkig.

När Alans fru meddelar att hon vill skiljas flyttar Alan och hans son Jake (den halve mannen från titeln) in hos Charlie och en större kulturkrock får man leta efter. Alan är den stränge fadern som måste sätta gränser medan Charlie bara gör det som är roligt och den som låter Jake göra vad han vill.

På sätt och vis är Charlie mer som Jake än som Alan, han är mer som ett barn utan ansvar än en vuxen. Ju längre Alan och Jake bor hos Charlie desto mer växer han dock in i rollen som den som måste sätta ner foten och dra gränser och till slut trivs trion ändå rätt bra ihop.

Charlie spelas av Charlie Sheen som vi senast såg i "Spin City". Humorn här är rätt lik den i "Spin City" även om Sheen själv har en helt annan roll. Han kompletteras även bra av Jon Cryer i rollen som Alan.

Faktum är att medan Sheen verkar vara mest som man kan gissa att han är i verkligheten så är det Cryer som är den riktige komikern. Det är lite samma förhållande som mellan Fraiser och Niles i "Fraiser". Som Jake ser vi Angus T. Jones och även om jag i början hade lite svårt för honom så får jag nog erkänna att jag gillar honom mer och mer ju längre säsongen pågår.

I boxen ingår samtliga 24 avsnitt i första säsongen och de är fördelade på fyra skivor. Totalt blir det en speltid på knappt åtta timmar då avsnitten utan reklam klockar in på runt 20 minuter.

Första säsongen av "Two and a half men" är riktigt rolig och det ska bli spännande att se fortsättningen nu när alla karaktärerna är etablerade. Förhoppningsvis fortsätter det i samma fina stil.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en titt bakom kulisserna när första avsnittet spelades in och en bunt tabbar och misstag och även om det vanligtvis inte är så mycket extramaterial på den här typen av TV-serier hade jag nog önskat lite mer…


TRE SAKER

1. I originalpiloten spelades brödernas mamma av Blythe Danner ("Släkten är värst") men hon ersattes senare av Holland Tayler. Synd att man inte inkluderade den bland extramaterialet.

2. I USA rullar nu säsong fem av serien.

3. Jag gillar serier som funkar så att man själv kan välja om man vill se alla avsnitten i ordning eller om man vill plocka ett i mängden. "Two and a half men" är en sådan serie.


HANS-ÅKE LILJA (2008-02-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (15/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA