Kassa skådisar i överdriven film

FILMEN

Paris Hilton har nyss avtjänat ett fängelsestraff för rattfylla och nu kan hon tacka sin lyckliga stjärna att det inte är fängelsestraff på att göra dåliga filmer. Hade det varit det skulle hon snällt fått krypa in i kurran igen. "Pledge This!" är nämligen en riktigt dålig film.

"Pledge This!" handlar om Victoria English (Hilton) som är president för studentföreningen Gamma Gamma. Föreningen, som är den populäraste på skolan, försöker nu även bli den sexigaste föreningen. Men för att få en chans att vinna måste de ha ett brett spektrum på sina medlemmar.

Därför låter de ett gäng "losers" tro att de har en chans att gå med i Gamma Gamma. Naturligtvis har de inte en chans men föreningen får sin bredd och därmed chansen att vinna.

Karaktärerna i denna överdrivna collegefilm spelar över mest hela tiden och det finns inte mycket att skratta åt…förutom de usla skådespelartalangerna då. Paris Hilton själv känns mest som om hon glider runt och är sig själv…eller i alla fall den person man ser i skvallerpressen.

Resterande skådespelare gör inte heller speciellt minnesvärda framträdanden och manuset, ja, vad ska man säga? Tyvärr finns det inget bra jag kan säga om det så jag håller tyst. Jag har tidigare sett Hilton i "House of Wax" och även om hon inte fick mig att lyfta allt för mycket på ögonbrynen levererade hon där ändå ungefär vad man kunde förvänta sig. Tyvärr gör hon alltså inte det här.

Vill fröken Hilton ha en lång och framgångsrik filmkarriär får hon tänka sig för lite bättre nästa gång hon tackar ja till att medverka i en film. Ett sådant här misstag till och hon kommer för alltid att bära stämpeln bimbo.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består i en kort dokumentär som egentligen inte handlar så mycket om hur filmen gjordes utan mer om hur alla berömmer varandra. Speciellt betonas det hur mycket alla hade att säga till om under inspelningen. Fick någon en bra idé gick oftast regissören William Heins med på att genomföra den. Förmodligen är det på grund av den inställningen filmen är så urusel. En bra regissör måste veta när man ska sätta ner foten och säga "Så här gör vi!".

I får även en trailer för filmen som även den är rätt kass…


TRE SAKER

1. Ett problem med filmen är att den är lite för mycket av vad folk kommit att förvänta sig från Paris Hilton. Hon skulle nog klara sig bättre om hon spelade något annat än en blåst brud. Kanske en polis, jurist varför inte en superhjälte?

2. I filmen finns det en rollkaraktär som ska vara en bedragen medelålders dam som för att hämnas på sin man börjar i college där hon tänker försöka ha så mycket sex hon bara hinner med. Den karaktären förstör själv 95% av de scener hon är med i. Fjantigare karaktär får man leta efter.

3. Det är rätt intressant att se hur mycket film Paris Hilton trots allt gjort. Kollar man på IMDB.com hittar man bortåt en 20 filmer och även om en del roller helt klart varit små är det ändå rätt imponerande. Hon har ju trots allt inte skådespeleri som huvudsyssla.


HANS-ÅKE LILJA (2007-08-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Trailer och Making of
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (12/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA