Vi har sett det förut

FILMEN

Paret Thompson får återbud från sin barnvakt när de ska ut och fira sin 13-åriga bröllopsdag. Som tur är blir de rekommenderade Anna från bekanta. Och som tur är, är Anna ledig och ställer gärna upp. Vi har sett det förut. Detta är inte något nytt. Anna är egentligen inte Anna utan Emelie. Emelie verkar hur bra och trevlig som helst, men är egentligen helt galen. Även det har vi sett förut. Emelie förlorade sitt eget barn och är nu på jakt efter ett nytt. Också det är något vi sett förut.

Men tyvärr har man här gjort allt så ologiskt att man knappt vet vad man ska tro som tittare. För det är nämligen inte lite som Emelie gjort för att komma nära Thompsons barn. Först har hon hittat en familj som bokat en barnvakt. Sen har hon letat reda på barnvakten, dödat henne och stulit hennes identitet. Sen har hon sett till att vara på rätt plats när herr Thompson ska plocka upp den riktiga barnvakten för att ta hennes plats. Och allt detta utan att vara säker på att något av Thompsons barn är det hon vill ha. Så ologiskt.

Sen låter man Emelie agera lite underligt för att göra det hela mer spännande under filmens gång. Man kan ju annars tycka att hon borde snott ungen och dragit men inte då. Hon äter kakor, målar och ser på film. Sen på slutet får hon det stressigt som få. Nä, filmens upplägg håller inte. Det känns ologiskt och ogenomtänkt. Så tack vare att vi sett allt förut så kan vi konstatera att detta kan och har gjorts bättre.


EXTRAMATERIALET

Lite bilder och en trailer är det vi bjuds på.


TRE SAKER

1. Otroligt synd att man slarvat så med manuset. Denna hade kunnat bli bra.

2. Sarah Bolger som spelar Emelie gör en bra insats. Hon är riktigt obehaglig.

3. Barnskådisarna gör även de rätt bra ifrån sig. Särskilt Thomas Bair som spelar Christopher.


HANS-ÅKE LILJA (2016-08-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Bilder och en trailer.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (17/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA