Dålig förklaring till hur allt började

FILMEN

"The First Purge" ska förklara för oss hur allt började, varför man införde rensningen. Tyvärr gör den ett rätt uselt jobb. Vi får se hur The New Founding Fathers of America inför rensningen på prov. Man sätter alla lagar ur spel under tolv timmar på Staten Island. Ingen behöver stanna men de som gör det får 5000 dollar för besväret. De uppmanas dessutom att leva ut sina aggressioner och då gärna via mord och misshandel. Så långt är det inga konstigheter. Det man funderar på och som aldrig riktigt förklaras är varför man vill införa detta. Jag har levt i tron om att man iförde rensningen för att låta folk få utlopp för sina aggressioner för att resten av året leva fredligt, men här uppmanas folk att döda. Känns väldigt underligt.

Men nu är det som det är. De som vill utföra våldshandlingar uppmanas att bära speciallinser som filmar det personen som bär dem ser så man kan sända detta på TV. Dessa linser finns inte med i senare filmer så antagligen fungerade de inte som man ville… Nä, man har helt enkelt inte tänkt på hela serien när man gjorde filmen utan bara velat göra denna så spektakulär som möjligt. Slarv med andra ord.

Vi får följa en grupp människor under dessa tolv timmar och hur de gör vad de kan för att överleva. Tyvärr är de alla rätt ointressanta och i ärlighetens namn bryr jag mig inte om de lever eller dör. Speciellt Dmitri, knarkkungen som när filmen börjar inte drar sig för att skjuta folk i huvudet men som när filmen slutar bestämt sig för att ta upp kampen mot denna hemska rensning. Typiskt amerikanskt slut, sådär sliskigt som bara de kan få till det. Som helhet är filmen usel. Det finns inte mycket i den som man minns dagen efter man sett den och tyvärr så bryr man sig heller inte om vad som skett i de tidigare filmerna heller…


EXTRAMATERIALET

Vi får lite borttagna scener samt se hur filmen gjordes. Man fokuserar bland annat på de masker karaktärerna har på sig. På det hela taget rätt ointressant extramaterial som vi hade klarat oss utan.


TRE SAKER

1. Lite underligt att så många har masker på sig då man ändå inte kan straffas för det man gör.

2. I en scen ser vi postern för 2018-års "Halloween".

3. När presidenten kollar på ett tårtdiagram syns siffrorna 5%, 25%, 16%, 14% och 50% vilket resulterar i totalt 110%...


HANS-ÅKE LILJA (2019-01-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2018
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Deleted scene, Bringing the Chaos, A Radical Experiment, The Masks of The First Purge
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA