Den lite tristare andra sommaren

FILMEN

Första säsongen av "Sjölyckan" beskrev jag som en avslappnad kusin till "Solsidan". Jag gillade serien och såg fram emot en andra omgång. Med facit i handen känns det inte som serien tagit något jättekliv framåt sedan sist, vilket är både tryggt och lite trist på samma gång. Det är fortfarande en trevlig serie att titta på, men nyhetens behag har lagt sig lite.

Sist passade syskonparet Klara (Malin Cederbladh) och Thomas (Henrik Schyffert) på att tillbringa sommaren i Skärgårdsstugan Sjölyckan för att stötta sin pappa Berndt (Hans Mosesson) som nyss blivit änkling och kändes deppig. Parallellt med att syskonen peppar pappan att gå vidare försöker Thomas nya tjej Lily (Shima Niavarani) hitta sin plats i familjen . Mot slutet av säsongen börjar Berndt att ha ett förhållande med handlaren Maj-Gull (Marianne Mörck) och det får honom att kliva ut ur sorgen.

Med det i bagaget startar vi en ny sommar på Sjölyckan med att Maj-Gull flyttat in då hennes hus har fått en vattenskada. Plötsligt rubbas familjerutinerna vilket kanske mest irriterar Klara som efter terapisnack försöker få relationen med sin man Rille (Gustaf Hammarsten) att fungera. De fuskar lite på var sitt håll. Thomas å sin sida går i väntans tider. Lily är höggravid vilket betyder en hel del i vardagen. Han har redan en tonårsson sedan tidigare och tycker sig veta "allt" om hur det är att få barn och ha barn, men Lily vill ha det på sitt sätt.

Första säsongen hade gott om andra karaktärer i avsnitten i form av märkliga öbor eller knepiga grannar. Den här säsongen har väldigt lite av den varan och det mesta är centrerat kring familjen. Det som dock sker är att Maj-Gulls son Mats (Anastasios Soulis) med sin lillgamla dotter Myran (Maja Söderström) dyker upp, vilket stör familjerutinerna ytterligare. Mats är nämligen en sådan där händig typ som ständigt har hantverksbyxorna på och är behjälplig, vilket stör Klara och Tomas på olika vis.

Så där tuffar det på. Det är en del vardagliga besvär som sannolikt har hög igenkänningsfaktor för de som firar sina somrar med familjen på det här viset, samtidigt som det är de specifika bekymmer som just den här familjen har. Serien puttrar på men det är inte lika kul eller underhållande. Jag skulle inte ha något emot att se mer, men då behövs det lite förnyelse på något vis.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Säsongen har åtta avsnitt vilket är två färre än sist.

2. Sist visades den först på TV4, nu blev den ett CMORE-original, som även gick på TV4.

3. Jag tycker att Henrik Schyffert och Malin Cederbladh har en väldigt bra kemi och känns som ett riktigt syskonpar.


ANDERS JAKOBSON (2020-05-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: CMORE
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (2/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA