Anders Jakobsons blogg

sommarprojekt 2020: mcu x 23 (8)
Postad: 2020-08-04 16:07:27



Kort resumé: Årets sommarprojekt är att se om alla 23 filmer i Marvels filmuniversum (MCU), denna gång tillsammans med min fru som bara sett en handfull, spridda titlar. Jag bloggar om upplevelsen utifrån en återkommande mall. Dags för film 8 av 23...

THOR: THE DARK WORLD (2013)
Regi: Alan Taylor

Kommentar:
Jag minns att när jag klev ur biosalongen efter att ha sett "Thor: The Dark World" så var det med en "meh"-känsla. Likt "Iron Man 3" är det ingen favorit. Det är en klumpig och mörk science fiction-historia vars poäng är att föra dynamiken mellan Thor och Loke vidare efter "The Avengers" samt att introducera Etern som en beståndsdel i något större. Äventyret i "Thor: The Dark World" är för stort på något sätt. Det känns mer som en "Star Wars"-film än som en del i MCU, och även om det kommer mer av den varan om några filmer, är "Thor: The Dark World" en av de klart sämsta filmerna i serien.

Kontinuiteten:
En skådespelare är utbytt från "Thor". Den musketörliknande Fandral spelas nu av Zachary Levi, vilket gör Levi till en av de där unika personerna som varit med i två parallella superhjältefranchiser (han är ju Shazam hos DC). Ingen större grej, förstås.

Daterad eller inte?
Det finns ingenting som direkt pekar på teknik som åldrats dåligt. Specialeffekterna är bra och framför allt imponeras jag av alla designer på både miljöer, karaktärer och prylar. Man kan absolut säga att Thor-filmerna visuellt inte liknar mycket annat.

Fruns kommentar:
Den här typen av film är lite för mörk för min personliga smak och jag är inte så förtjust i den. Det är för mycket sci-fi. Men återigen vill jag lyfta Tom Hiddleston som är helt fantastisk. Jag stör mig på Kat Dennings Darcy vars repliker bara är töntiga. Filmen är den sämsta hittills, den passade mig inte alls.

Slutknorr:
Som sagt, detta är ingen favorit, men glädjande nog väntar en rad betydligt bättre filmer så det är bara att tugga i sig att denna historia på något vis är nödvändig för att komma vidare med vissa karaktärer och små beståndsdelar i det större. Åtta sedda, 15 kvar...



anders jakobson

<< Augusti 2020 >>
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (17/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA