En god elaking

FILMEN

Will Smith brukar vi se spela hjälte eller något liknande men här spelar han faktiskt en mästersvindlare vid namn Nicky som dessutom behandlar damerna rätt illa. Men trots att han är en skurk gillar vi honom. Det är lustigt, en del skådespelare kan aldrig bli riktigt elaka eller hatade av publiken som vissa andra är väldigt bra på. Jag kan knappt tänka mig en enda roll (som han faktiskt skulle acceptera) där man skulle hata Will Smith, kan ni?

I "Focus" spelar han som sagt en bedragare och en väldigt skicklig sådan. Som han säger själv, "Jag kan få vem som helst att tro på vad som helst". Så en dag träffar han Jess som även hon är en bedragare. En väldigt dålig bedragare till en början men dock en bedragare och hon vill inget annat än att lära sig bli lika bra som Nicky. Han går med på att lära henne och hon blir snart nästintill lika bra som Nicky själv.

Jag gillar filmen. Jag gillar Will Smith och jag gillar Margot Robbie som spelar Jess. Ofta vet man inte vad som händer förrän efteråt då vi får veta om det varit en kupp eller inte. Vi får då det hela beskrivet för oss och helt plötsligt känns allt så otroligt genialt. Nu inbillar jag mig inte att det går så lätt som det gör i filmen men vissa saker stämmer nog rätt bra. Men sen måste ju saker och ting spetsas till lite så det blir spännande.

Men som sagt spelar Will Smith här en skurk som man gillar och det stör mig fortfarande lite. Jag skulle vilja att han tog en roll där man faktiskt ogillar honom. Det skulle vara oväntat och nyskapande. Men så blir det inte nu och jag gillar ändå filmen. Den är underhållande och spännande samtidigt som den utmanar en tankemässigt.


EXTRAMATERIALET

Bland extramaterialet får vi se hur en expert på ficktjuveri lär skådespelarna hur de ska agera och samarbeta när de stjäl och det är otroligt fascinerande att se. Även här kanske en del går lite för lätt, men det är ändå fascinerande.

Vi får även en alternativ början till filmen som jag faktiskt gillar och lite borttagna scener och intervjuer med Will Smith och Margot Robbie.


TRE SAKER

1. Ryan Gosling, Brad Pitt och Ben Affleck tackade alla nej innan Will Smith fick rollen som Nicky.

2. En gangster använder sin bil på ett ganska lustigt sätt för att fånga Nicky, men känns det inte lite overkill?

3. BD Wong spelar kinesen som Nicky slår vad med på Super Bowl och han är verkligen underhållande!


HANS-ÅKE LILJA (2015-08-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Warner Bros.
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Masters of misdirection, Will Smith: Gentleman Thief, Margot Robbie: Stealing Hearts, borttagna scener och en alternativ början.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA