Roligt, lite invecklat men också berörande

FILMEN

Det här är en romantisk komedi men jag anser ändå att "What to expect" ger utrymme för en hel del känslor och även en och annan tår.

Filmen är fullproppad med kända namn som bland annat Jennifer Loper, Cameron Diaz, Elizabeth Banks, Dennis Quaid, Chris Rock, Anna Kendrick, Matthew Morrison och Chace Crawford. Filmen handlar om flera olika par som på ett eller annat sätt blir gravida. Några av paren hänger samman med ett annat par medan andra aldrig ens vet om att de andra paren existerar. Vi får följa invecklade relationer där barnet är planerat, efterlängtat eller helt oplanerat men ändå välkommet. Paret som försökt få barn i flera år men nu tänker adoptera i stället och så känslan av att aldrig känna sig helt beredd på det stora ansvaret en familj betyder. Kan en killgrupp med pappor hjälpa till så att rädslan försvinner?

Det här är mycket romantik, skratt och roliga situationer. Men filmen bjuder även på en hel del eftertänksamhet och lägen som faktiskt känns i magen. Jag gillar alla skådespelarnas insatser och varenda en av dem tillför en viktig del. Det är spännande att få följa respektive par på deras resa och jag fastnar för dem allesammans.

Jag tror att många kan känna igen sig i filmen just för att allas graviditeter ter sig så olika. Det är gjort med en stor portion värme som hela tiden har en underliggande ton av allvar. Även om det är lite väl amerikanskt mellan varven så är den här romantiska komedin riktigt bra och den får ett helt klart godkänt i betyg. Den är perfekt att se tillsammans med vännerna eller med den du älskar, eller ensam också för den delen.

Jag gillar att den inte är helt hundra förutsägbar och att den inte bara återger graviditeter som en dans på rosor och det är förmodligen även det som gör att filmen känns mer genuin än vanligt. Att den dessutom bjuder på en hel del galna skratt gör inte saken sämre. En riktigt bra film helt enkelt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen är baserad på Heidi Murkoffs bästsäljande bok.

2. Boken blev av USA Today utsedd till en av de 25 viktigaste böckerna under de senaste 25 åren.

3. Det är speciellt en scen som är otroligt vacker och absolut rör en till tårar, glädjetårar.


MARIA EREMO (2012-10-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA