Snuskiga zombies

FILMEN

Personligen kan jag inte tänka mig en mer passande titel än "Zombie Strippers" när huvudrollerna i filmen innehavs av den gamla skräckgubben Robert Englund som gjort sig mest känd som Freddy Kreuger i "Terror på Elm Street" och Jenna Jameson som är mest känd för sina sexfilmer.

Tyvärr är filmen varken skräckinjagande eller upphetsande. Visst det finns några nakna tuttar med och visst det finns lite blod och avslitna kroppsdelar, men det blir aldrig riktigt intressant. Dessutom verkar man mer gått in för att göra filmen rolig än otäck.

Handlingen är enkel. Militären forskar för att få fram ett medel som återupplivar död vävnad som i sin tur skulle göra att soldater som stupat i strid skulle kunna fortsätta att strida även efter att de dött. Nu har viruset spritt sig och när militären ska oskadliggöra alla försökspersoner blir en smittad. När han sedan flyr hamnar han olyckligt på en olaglig strippklubb där han ger sig på klubbens största stjärna, spelad av Jameson.

Hon blir dock inte något galet monster som väntat utan istället en superstrippa som får männen att bli som galna när hon dansar. Efter varje föreställning tar hon dessutom med sig en lycklig ur publiken backstage… för att äta upp honom. Klubbens ägare (spelad av Englund) får då rycka in och städa upp samt fösa ner den nya zombien i källaren. Han ser nämligen bara hur mycket pengar hon drar in och då det nu är ansenligt mycket mer än tidigare, är en och annan besökares liv försumbart.

I takt med att Jamesons karaktär tjänar mer och mer pengar på sina framträdanden blir också de andra stripporna sugna på att bli zombies och tjäna storkovan. Det hela slutar med att i stort sätt alla tjejer blir zombies som inte gör annat än dansar och äter sina kunder. Detta pågår tills militären stormar stället i ett försök att ta kål på alla zombies. Blodet sprutar och huvuden exploderar.

Att Jenna Jameson gör en film som denna är föga förvånande. En före detta porrstjärna kan väl knappast välja och vraka bland rollerna men att Englund som många känner igen från både "V" och "Terror på Elm Street" gör det är enbart sorgligt. Tyvärr verkar han mer och mer få nöja sig med roller som denna. Det är ju trots allt rätt länge sedan han gjorde något riktigt bra…

Hur som helst måste "Zombie Strippers" ses som en B-film med stort B och även om en del effekter får klart godkänt är den knappast en film som eftervärlden kommer att minnas.


EXTRAMATERIALET

Extramaterial finns det förvånansvärt mycket av. På filmer som denna brukar extramaterialet lysa med sin frånvaro men här får vi inte mindre än två dokumentärer, en om själva filmen och en om kläderna. Vi får dessutom ett kommentarspår och ett gäng borttagna scener.

Dokumentärerna är rätt kul att se men tyvärr så tillför inte de borttagna scenerna så värst mycket. Många är dessutom bara förlängda versioner av det vi redan sett i filmen.


TRE SAKER

1. Jag föredrar Englund i roller där han får vara grymmare och verkligen leva ut. Här är han mest mesig och trist.

2. Jag antar att jag måste kommentera Jenna Jamesons framträdande… Hennes fans kommer förmodligen inte hitta något att jubla över men vi andra kan nog leva med hennes framträdande även om det är långt ifrån fulländat.

3. Jag skrev tidigare att jag saknade Englund i roller som Freddy Kreuger och Willy i men nu verkar det som om han kommer att reprisera sin roll som Willy i miniserien "V: The Second Generation" som får premiär under nästa år.


HANS-ÅKE LILJA (2008-10-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Sony
Tema: Zombies
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Kommentarspår, Minidokumentär: "The Champagne Room: Behind the scenes", Minidokumentär: "The Dressing Room: How to glam a zombie" och Borttagna scener
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (27/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA