Koreanskt drama som aldrig fängslar

FILMEN

Nyskilda Eun-Yi tar anställning hos en rik familj som barnflicka. Frun i huset är gravid med tvillingar, men komplikationer uppstår när Eun-Yi blir gravid med mannen.

Ja, det är inte mycket mer med handlingen egentligen. Denna sydkoreanska film har snyggt foto, bra skådespeleri och ett ganska oförutsägbart manus. Tyvärr är det ganska långdraget och blir aldrig särskilt dramatiskt eller spännande.

Oftast är jag glad över att jag aldrig gick den där filmvetenskapsutbildningen, så att jag inte analyserar sönder varenda film jag ser. I går läste jag en recension av "Rosemarys Baby" som yrar om tolkningar, symbolik och parafraser. Sånt vill jag inte tänka på när jag försöker bli uppslukad av en bra rysare.

Ibland önskar jag att jag hade gjort det ändå. Vissa filmer är mer intresserade av underliggande budskap än att berätta en gripande historia. När jag ser "The Housemaid" känns det ofta som om jag missar något. Att jag inte fattar nån tematisk koppling som ska göra allt mer fängslande.

Jag går online och söker efter andras recensioner av filmen. Men i stället för att hitta några djuplodande tolkningar så visar det sig att det faktiskt inte är så mycket mer med filmen. Så min åsikt om filmen kvarstår: inte värt besväret.


EXTRAMATERIALET

아무것도.


TRE SAKER

1. Listan på filmens sponsorer i slutet är enorm.

2. Filmen startar av sig själv med svensk text när man stoppar i DVD:n. Eftersom inget annat finns på skivan så är det mycket föredömligt.

3. Detta är en remake av en film från 1960. Dock kan man anta att det är betydligt mer sexscener i denna version.


HENRIK ANDERSSON (2011-09-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Atlantic
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
RECENSERAT DENNA DAG (25/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA