Udda idé som känns väldigt B

FILMEN

Tänk att kunna sätta in en timer i handleden, en timer som talar om för dig hur länge det är kvar tills du träffar din eviga kärlek. En rätt rolig idé men tyvärr håller det inte alls i filmen "Timer". Den handlar om Oona (Emma Caulfield) som har sin timer men timern ger inte ifrån sig när hon ska träffa sin kärlek. Man efter man släpar hon med till affären där alla dessa timers installeras eftersom mannen också måste ha en timer installerad för att Oona ska kunna se om han är den rätte. Till slut ger hon nästan upp lite och då träffar hon Mikey (John Patrick Amedori) som får henne att börja leva och kanske tänka om lite. Hennes styvsyster Steph (Michelle Borth) har sin timer inställd på flera år framåt och tänker leva livet under tiden. Men frågan är om tjejerna gör rätt val?

Idén är som sagt rolig och det hade nog kunnat bli lite skoj, men det faller platt. Jag vet inte om det beror på de tråkiga skådespelarinsatserna eller om det helt enkelt är för lamt manus, men det här är en film som känns fruktansvärt B. Att den gavs ut direkt på dvd är helt förståeligt och jag hade mer än gärna sluppit se den.

Folk är lite galna i filmen och det är i och för sig ganska kul mellan varven, men i det stora hela är det inte vidare underhållande. Att filmen har ett så himla udda och konstigt slut gör inte saken bättre. "Timer" är en film som går mig helt förbi och inget man bör slösa sin tid på.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet på den här filmen återspeglar filmen – det ger ingenting. Lite intervjuer, bortklippta scener och lite bloopers. Ingenting är något att ha och precis lika intetsägande som slutversionen. Jag skrattar inte en enda gång.


TRE SAKER

1. Namnet Oona. Har man någonsin hört det förut? Inte jag i alla fall och det är i och för sig något som jag kommer att minnas med filmen.

2. Mikey är musiker och spelar i bandet Truck Beef. Truck Beef är även namnet på produktionsbolaget som ligger bakom filmen.

3. Filmen har inga superkända namn på rollistan men du kommer att känna igen flera av dem från tv-serier.


MARIA EREMO (2011-09-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 16:9
Extramaterial:
Making of, Timer store, Bloopers, Deleted scenes, Trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA