Ett tre timmar långt sömnpiller

FILMEN

Jag är säker på att den verkliga historien bakom "Everything she ever wanted" är ganska spännande, både i verkligheten och i Ann Rules non-fiction-bok, men omgjord till en dramatiserad tv-film i två långfilmslånga delar av kabelkanalen Lifetime blir det enbart ett segt sömnpiller av klassiskt tv-filmssnitt. Det blir varken dramatiskt eller spännande utan mest bara irriterande. Jag har förlorat tre timmar som aldrig kommer tillbaka...

Filmen handlar om Pat Allanson (Gina Gershon), en manipulativ kvinna som ser till att skaffa sig allt det hon vill ha, även om metoderna strider mot vad som är lagligt. Jag pratar inte om att hon stjäl eller försnillar, utan att hon bokstavligt taget går över lik för att få det hon vill ha.

Hennes man Tom (Tom Barnett) ser inte den här sidan av henne, men det gör alla andra. Toms föräldrar menar att hon kommer att sänka honom ned i fördärvet och relationen mellan Tom och hans far Walter (Victor Garber) är så infekterad att den är bortom all räddning. Det blir inte bättre av att Pat hittar på att Walter antastat henne. Walters motreaktion blir att stryka Tom ur arvet.

Strax därpå mördas Toms föräldrar och allting pekar på att Tom är den skyldige och trots att han hävdar sin oskuld blir han dömd till tio års fängelse. Under tiden tar Pat hand om Walters föräldrar som ärvt sin son, men lite arsenik i maten kanske får pengarna att hamna i Pats händer lite tidigare än tänkt.

Avsnitt två är verkligen del två i historien där Pat går vidare i jakten på nya pengar och nu både börjar använda sig av och vända sig mot sin egen familj. Hon är uppenbarligen en sociopat utan begränsningar.

Nu när jag sammanfattar historien känns den nästan spännande, men det är den inte i det konsekvent oupphetsande tv-filmsformatet. Det är bara stelt och konstigt och även om Gina Gershon ändå är rätt övertygande i huvudrollen kan jag inte komma förbi att slutresultatet bara blir irriterande och ospännande.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Kabelkanalen Lifetime är speciellt riktad mot kvinnliga tittare där de flesta av deras serier och filmer har kvinnor i huvudrollerna. "Everything she ever wanted" har några sekvenser som jag skulle vilja klassa som "tantsnusk", som jag antar att Lifetime bestämt "vet" att kvinnor önskar.

2. Ann Rule har skrivit en mängd "true crime"-böcker, där hennes debutbok "The Stranger Beside Me" (1980) om seriemördaren Ted Bundy, som Rule kände personligen, är den mest kända.

3. Sist i filmen får vi i textformat veta att Pats sociopatiska drag lever vidare. Då och då skickar hon bilder till sin syster Rachel, bilder som föreställer Rachel med avhugget huvud. Mysigt!


ANDERS JAKOBSON (2011-10-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (10/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA