Hur långt får man för att rädda liv?

FILMEN

Jag gillar Samuel L. Jackson när han spelar lite galen och i "Unthinkable" får jag så jag tiger. Jackson spelar den mystiske "H" som är specialist på förhör och vars teknik alltid ger resultat. Så, när en terrorist, Steven Arthur Younger, som placerat ut tre atombomber någonstans i tre större städer i USA grips kallas naturligtvis "H" in för att få fram information om var bomberna finns.

Till sin hjälp har han agent Helen Brody. Hon är dock helt emot hans metoder och gör vad hon kan för att hindra honom från att tortera Younger. Ju längre filmen går inser hon dock att det kanske är de metoder som "H" använder som måste till för att få Younger att tala, eller?

Samuel L. Jackson är som vanligt riktigt bra och han går perfekt balansgång mellan att vara hänsynslös förhörare och en sagoberättande far till sina två barn. Som Brody ser vi Carrie-Anne Moss som de flesta säkert känner igen från "Martix" filmerna där hon spelade Trinity. Och trots att hon gör en helt godkänd insats är det ändå Jackson som lyser starkast.

Jag gillar också hur man bygger upp filmen och hur desperationen växer allt eftersom Younger vägrar berätta var bomberna finns. Frågan är om det finns något som kan få honom att tala… eller rättare sagt om Brody tänker tillåta "H" att ta till det som krävs för att få honom att tala. Titeln "Unthinkable" anspelar på just detta, hur lång kan man/får man gå för att rädda tusentals människor? Filmen ger inget definitivt svar utan lämnar det lite upp till den som ser filmen vilket är bra. Och naturligtvis har man lyckats få till en liten knorr på slutet. Bra jobbat!


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jag gillar filmens omslag. Det är riktigt läckert.

2. Det verkar som om man har lite svårt med dagarna i filmen. Efter att vi sett att det är onsdag i filmen hör vi i Youngers film att bomben ska explodera kommande fredag, alltså om två dagar. Ändå säger agent Vincent "But that's 4 days from now" ("det är fyra dagar från idag")…

3. I en scen knappar en bombexpert in en kod för att stänga av en bomb. Dock gör han det i ett Excel-ark och så vitt jag vet finns inte den funktionen, än…


HANS-ÅKE LILJA (2010-12-29)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA