En inåtriktad hacker med stora ambitioner

FILMEN

"Mr. Robot" skulle från början bara bli en säsong men förlängdes ganska snart med ytterligare en säsong, och det kan jag förstå. Första gången jag kom i kontakt med serien var via en trailer…trodde jag. Men när jag tittat i sex minuter insåg jag att det var början på första avsnittet jag sett. Och jag var fast. Tyvärr lyckas man inte riktigt med att få samma känsla i resten av serien som de där första minuterna, men den är ändå riktigt bra.

Serien handlar om Elliot Alderson, en datahacker med vissa sociala problem. Han är otroligt inåtriktad och har stora problem med att umgås med människor och speciellt om det är någon som rör vid honom. Han är dock smart och kan i stort sett hacka sig in i var som helst. Hemma har han en hel mapp med CD-skivor fyllda med information om folk han hackat av den ena eller andra anledningen.

En dag kontaktas han av Mr. Robot, ledaren för en hackerliga som bestämt sig för att förstöra all data för företaget E Corp. Han vill nu ha Elliots hjälp och efter lite övertalning får han den. Frågan är bara om Elliot vet vad han gett sig in på och framförallt vem han gör det med.

Jag gillar serien och karaktärerna. Rami Malek är perfekt som Elliot och som Mr. Robot ser vi ingen mindre än Christian Slater. Sen blev jag lite förvånad när en av de höga cheferna på E Corp helt plötsligt började prata svenska. Det visade sig vara Martin Wallström som vi sett i "Morden i Sandhamn" och "Snabba Cash - Livet deluxe". Han pratar svenska och hans fru i serien pratar danska. För amerikanarna är det förmodligen samma sak, men som svensk hör man skillnad. Dock får vi aldrig någon förklaring till varför de inte bara pratar engelska hela tiden.

Riktigt bra serie med andra ord. Manus, skådespelare och karaktärer är alla klart godkända. Dock återstår det att se om det verkligen går att klämma ur ytterligare en säsong…


EXTRAMATERIALET

En tolv minuter kort dokumentär om inspelningen, borttagna scener och lite gag reels är det vi bjuds på. Dokumentären är dock intressant även om den är kort så den gillar jag. Det andra är väl lite småkul men tillför inte så mycket.


TRE SAKER

1. Sista avsnittet flyttades fram då det finns en scen som påminner väldigt mycket om dödskjutningen av två journalister som hände i USA samtidigt som avsnittet skulle visas.

2. E Corps logga påminner väldigt mycket om skandalföretaget Enrons.

3. Varje episod har namn efter olika filändelser, typ eps1.2_d3bug.mkv och eps1.9_zer0-day.avi


HANS-ÅKE LILJA (2016-04-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2016
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Borttagna scener, Gag reels och M4k1ng-0f_Mr_Robot.mov
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA