Hyfsad rolig komedi

FILMEN

Doug Stauber jobbar som en underchef i ett stort varuhus. Han är inte helt nöjd med sin position och tycker att han borde ha det bättre. Nu ska det byggas ett nytt varuhus och han ser sin chans att där avancera till butikschef. Han får ett mer eller mindre löfte om att jobbet är hans vilket betyder att han och frun äntligen kan flytta från den lyhörda lägenhet de bor i till ett fint hus de länge suktat efter. Livet ser äntligen ut att vara på väg åt rätt håll för Doug.

Naturligtvis håller det inte utan upp dyker Richard Wehlner som tidigare jobbat i en av affärskedjans butiker i Kanada. Hans inträde i historien gör att allt vänds upp och ner. Doug är inte längre den självklara kandidaten för det nya jobbet. Det står nu mellan honom och Richard och det gäller nu att visa upp sig från sin bästa sida. Båda går på intervjuer hos kedjans styrelse som är de som i slutänden ska bestämma vem som får rollen.

"The Promotion" är rätt kul och samtidigt inte så hysterisk som många andra komedier. Richard spelas av John C. Reilly som tidigare synts ibland annat "Step brothers" där han gjorde ett, minst sagt, dåligt intryck. Här är det tvärt om, här är han rolig och framför allt inte så flamsig och larvig som i "Step brothers" och det är åtminstone jag tacksam för.

I rollen som Doug ser vi Seann William Scott som jag skulle vilja påstå är lite underskattad som skådespelare. Här är han riktigt bra och även i andra filmer tycker jag ofta att han gör bra ifrån sig. Tillsammans bildar han och Reilly ett rätt bra filmteam. Deras rollfigurer kompletterar varandra och gör "The Promotion" till en rätt kul film.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Vi ser Gil Bellows (från bland annat "Ally McBeal") som styrelsens ledare och han gör rollen väldigt bra.

2. Filmen slutar glädjande nog lite oväntat… åtminstone för mig…

3. Återigen, få skådespelare kan se så sorgsna och nedslagna ut som Scott gör här.


HANS-ÅKE LILJA (2009-03-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA