Verklighetsaction till havs

FILMEN

Handlingen i "Deepwater Horizon" bygger på verkliga händelser från 2010. Den 20 april börjar det brinna på oljeriggen Deepwater Horizon. Arbetarna på riggen blir fast mitt i det inferno som utbryter och en kamp mot klockan börjar. Ska de hinna/kunna ta sig av riggen innan den exploderar?

Innan allt detta sker får vi lära känna karaktärerna och deras historia, vi får lära känna bolaget som driver oljeriggen och deras försök att tjäna pengar genom att ta genvägar vilket till slut leder till katastrofen. Vi får följa karaktärerna genom detta helvete som, när man tänker på att det hänt i verkligheten, känns omöjligt att överleva. Som vanligt har man säkert spetsat till det hela när man gjorde film av det men samtidigt är filmen inte allt för överdriven för den här typen av filmer. Det brukar alltid finnas någon Sylvester Stallone eller Arnold Schwarzenegger med som räddar dagen. Så är inte fallet här.

I huvudrollen som Mike Williams ser vi Mark Wahlberg och jag gillar ju Mark så här finns det inget att klaga på. Han gör rollen bra och är så där lagom mycket hjälte. Vi får även se en åldrad Kurt Russell göra en strålande insats. Han spelar den erfarne och väderbitne Jimmy Harrell på ett underbart sätt. Vi får också se Kate Hudson som Mikes fru och John Malkovich som bolagschefen Vidrine. En stabil uppsättning skådespelare alltså. Och det märks.

Jag gillar filmen. Den är full av action och det är kul att den är baserad på verkliga händelser även om man lätt glömmer bort det under själva filmen. Efteråt får vi dock en summering om vad som hände de riktiga männen och kvinnorna som var med ombord på Deepwater Horizon.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Kate Hudson är dotter till Goldie Hawn vilket gör Kurt Russell till hennes styvpappa.

2. Den verkliga händelsen som filmen bygger på är den värsta oljekatastrofen i USA:s historia.

3. Är man petig kan man se en Windows 8-logga på ett tangentbord i filmen. Problemet är bara att Windows 8 släpptes först 2012, två år efter händelsen i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2017-03-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Nordisk film
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA