Ny twist med samma skådespelare... igen

FILMEN

Ni som sett de tidigare säsongerna av "American Horror Story" vet att upplägget är att handlingen är olika för varje säsong men samtidigt är många av skådespelarna de samma. Det upplägget gäller även den här gången men nu tar man det till ytterligare en nivå. Säsongen är 10 avsnitt långt och under de första fem är upplägget som en dokumentär där några av skådespelarna sitter och blir intervjuade om det som hänt dem samtidigt som andra skådespelare spelar dem i rekonstruktioner av händelserna. Ett riktigt bra upplägg som jag gillar.

Sen från och med avsnitt sex så ändrar serien upplägg. Nu ska man göra en andra säsong av det vi sett i de första fem avsnitten. Den här gången ska både personerna som upplevde det som hände och de som spelade dem i rekonstruktionerna åka tillbaka till huset där allt hände och vara där under tre dagar och man ska försöka få kontakt med de andar som sägs finnas där.

Jag gillar upplägget. Det ger en helt annan dimension på historien och det kan tänkas vara lite rörigt i början men det löser sig och jag tycker det blir riktigt bra. Detta är den sjätte säsongen av serien och att man fortfarande klarar av att hålla den fräsch känns väldigt bra och lite förvånande. Många serier som håller igång så många säsonger brukar börja gå lite på tomgång men inte här. Här är det fullt ut nyskapande.

Många av skådespelarna från de tidigare säsongerna finns med även här och även om en del har rätt små roller är det kul att se dem igen. Speciellt Kathy Bates är alltid bra och alltid en fröjd att se. Så även här där hon spelar en riktigt blodig karaktär. En hel del serier följer detta upplägg, men "American Horror Story" var först och är fortfarande den ledande serien.


EXTRAMATERIALET

En frågestund med skådespelarna och skaparna av serien samt lite teasers för säsongen är allt vi får. Jag hade mycket hellre sett att vi fått se lite av hur man spelade in den…


TRE SAKER

1. Upplägget med att man har skådespelare som spelar personer som spelas av andra skådespelare som berättar om sina upplevelser är riktigt bra.

2. Man kämpar lite med det faktum att man måste se till att alla filmas hela tiden. Det fungerar men ibland blir det lite osannolikt att någon filmar.

3. Lite ologiskt är det att alla stannar i huset och än mer ologiskt blir det när de sen åker tillbaka igen…


HANS-ÅKE LILJA (2017-11-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: B
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2017
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
The Paley Center for Media: Q&A from PaleyFest 2017, American Horror Story: Roanoke Promos
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA