Amercan Horror möter Donald Trump

FILMEN

Den sjunde säsongen av "American Horror Story" har undertiteln "Cult" och är den säsong som har störst verklighetsförankring. Den tar sin början på valnatten när Donald Trump blir president. Innevånarna i Brookfield Hights reagerar olika på detta besked. En del som Kai Anderson blir överlycklig medan andra som Alley Mayfair-Richards nästan går under. Hennes fobier för hål och clowner når nya höjder och när sedan en grupp utklädda till just clowner börjar mörda folk på brutala sätt bryter hon ihop totalt.

Men det ska visa sig att det faktiskt finns ett mönster, en plan bakom det som händer. Bakom den står just Kai Anderson. Han har fått nog och ser sig själv som den enda vägen ut för Amerika. Han är den enda som kan leda landet ut ur mörkret och in i ljuset och han skyr inga medel för att få alla andra att också förstå det …

"Cult" är en av de, om inte den bästa säsongen av serien. Jag gillar den skarpt och Evan Peters är perfekt som Kai Anderson. Även Sarah Paulson är perfekt som Alley Mayfair-Richards. Andra som vi känner igen från tidigare säsonger är Frances Conroy och Cheyenne Jackson. Dock kan man notera att flera av de vi sett i tidigare säsonger är frånvarande i denna. Vi ser inte Kathy Bates, Denis O’Hare eller Jessica Lange. Men trots det är säsongen lysande och det är imponerande att slå till med en så bra säsong så pass långt in i en serie. Kanske för att den inte är fullt så over-the-top som de tidigare säsongerna varit utan mer trovärdig. Hur som helst är den riktigt bra.


EXTRAMATERIALET

Lite promotionklipp är vad vi får.


TRE SAKER

1. Lena Durham från "Girls" dyker upp i en liten roll.

2. I USA rullar redan säsong åtta. Den har undertiteln "Apocalypse".

3. En nionde och tionde säsong kommer. De beräknas visas 2019 och 2020.


HANS-ÅKE LILJA (2018-11-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2018
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Promo spots
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA