Läskiga spöken som tittar under lugg

FILMEN

Jag har alltid tyckt att "The Grudge"-filmerna är läskiga. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag tycker just spökena här är läskigare än i andra filmer, men jag tror att det är en blandning av utseendet, deras ryckiga rörelsemönster, det knarrande ljudet och det faktum att de dyker upp på rätt oväntade sätt och tillfällen. Nu är jag ju den typen som gillar att bli skrämd så därför tillhör "The Grudge- filmerna favoriterna och det var med spänning jag såg fram emot denna.

Efter att ha sett den är det dock lite blandade känslor. Visst, de otäcka spökena finns där även den här gången men de är få och det dröjer innan de dyker upp. Nu får vi andra spöken också men de bryr jag mig inte så mycket om. Jag vill ha de asiatiska med långt hår som tittar under lugg. Det är de jag tycker är de obehagliga.

Upplägget i filmen är att polisen Muldoon flyttar med sin son till en ny stad efter att hennes man gått bort i cancer. Det första fallet hon är involverad i gör att hon behöver besöka ett hus där ett hemskt dåd begåtts. Parallellt med att vi får följa Muldoon får vi även följa två andra tidslinjer som visar vad som hänt i huset innan hon kommer dit. Det är väldigt snyggt ihopsatt och jag gillar det. Dock dyker det nästan en timme innan det börjar bli riktigt läskigt och då är det lite för lite för att jag ska vara helt nöjd. Jag saknar som sagt de klassiska spökena.

Men i stort är "The Grudge" en bra skräckfilm som innehåller förvånansvärt mycket historia.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet visar en hel del om hur filmen spelades in och vi får även en del borttagna scener. Vi får även en del varianter av scenerna som finns med i filmen men det som jag tycker är mest intressant är att få se hur de lagt in små hintar (eller påskägg som de kallar det) till de tidigare filmerna. Får mig att vilja se om dem.


TRE SAKER

1. Från början skulle detta bli en nystart på filmserien, men så blev det inte. I stället utspelar detta sig samtidigt som de två första filmerna.

2. Siffran fyra dyker upp många gånger i filmen och det är tydligen så att i Japan har siffran fyra ungefär samma innebörd som 13 i västvärlden.

3. Det blir lite rörigt när denna heter "The Grudge" och första filmen heter samma sak…


HANS-ÅKE LILJA (2020-06-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Sony
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Making of the Grudge, Behind the scenes, Extended and alternate scenes and Easter eggs
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA