För mycket Williams och hans one-liners

FILMEN

"Mork & Mindy" var Robin Williams stora genombrott och det första man slås av är att han agerar och uppför sig som han gjort alla åren mellan serien och nu. Williams överdriver sitt skådespeleri på samma sätt som han gjort sig känd att göra under sin karriär. Det känns som om han här sätter sin standard och att därefter hållit fast vid den stenhårt.

Vad få vet är att "Mork & Mindy" från början var en spin-off till serien "Happy Days" där Mork faktiskt spelade en rymdvarelse som försökte kidnappa Richie. Personligen har jag inte sett det avsnittet men det känns verkligen udda.

Serien handlar om hur rymdvarelsen Mork skickas till jorden för att hans humor retar gallfeber på de övriga innevånarna på hemplaneten Ork. Han landar i Boulder och flytta in hos Mindy. Ska man uppskatta serien fullt ut bör man dock se första säsongen där man ser hur allt började.

Tyvärr så är "Mork & Mindy" lite för mycket humor trots att det är en komediserie, låt mig förklara. Det känns nästan som om handlingen bara består av en massa one-liners. Nu överdriver jag naturligtvis lite men det blir lite för mycket av humor vilket gör serien rätt jobbig att se, speciellt om man ser flera avsnitt efter varandra.

Handlingen inbjuder ju dock till en hel del skämt då det ju finns en hel del att skämta om i och med att Mork är från en annan planet och inte förstår sig på jordelivet och hur personer och saker funkar här. Mork tror att han gör det rätta när han istället bara ställer till det för sig. Men å andra sidan är det ju just av denna anledning han är på jorden, för att lära sig hur allt fungerar. Han rapporterar sen till sin överordnad Orson om sina framsteg och vad han kommit fram till.

Tyvärr har "Mork & Mindy" inte överlevt åren sen den visades på TV speciellt väl… eller så är det Robin Williams som förlorat sin dragningskraft. Jag antar att man antingen gillar honom eller inte men jag tycker att han är mest jobbig.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. I säsongens första avsnitt krymper Mork och faktum är att specialeffekterna är riktigt bra gjorda, speciellt med tanke på att serien är från 1979.

2. Doktor Exidor dyker upp lite då och då och jobbigare person får man leta efter.

3. Det första jag reagerade på när jag såg serien var den extremt långa inledningen.


HANS-ÅKE LILJA (2008-03-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Mono
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA