Du ska älska din granne, eller?

FILMEN

Då var det dags igen då. Återigen får vi hälsa på hos familjen Svensson i Vivalla där allt är sig likt, till en början i alla fall. Rätt snart står det dock klart att grannen Sara ska flytta till Stockholm.

Detta väcker förståss starka känslor. Gustav oroar sig för hur lilla Sara ska klara sig helt ensam i Stockholm, Lena för att hon kommer att sakna en vän och ungarna för att de inte längre kommer att ha någon vuxen de kan prata med…

Hur som helst, efter många försök lyckas till slut Gustav sälja huset åt Sara. Sara flyttar till Stockholm med sin nya kille Jesper…eller var det Peter? Och in flyttar Göran och Annika. Till en början blir det naturligtvis en stor omställning för familjen Svensson och då Gustav är som han är blir han genast misstänksam mot de nya grannarna.

Han hittar på alla möjliga anledningar för att slippa umgås med dem men då det visar sig att Göran är snickare och alltså kan hjälpa Gustav att bygga den där bastun de pratat så länge om börjar en vänskap sakta men säkert bildas. Resten av familjen har redan accepterat Göran och Annika och en ny era för familjen Svensson kan nu ta sin början.

Personligen tycker jag definitivt att serien tjänar på bytet av grannar. Inte för att Sara inte var rolig men här får vi två karaktärer att bolla med och det gör att jämnviken mellan medlemmar och ickemedlemmar i familjen Svensson jämnar ut sig lite, vilket är bra. Det gör att skämten i serien kan varieras mer.

Serien är för övrigt sådär lagom kul men tyvärr lyser det igenom att man väldigt gärna vill vara som sina föregångare i USA och därför har seriens upplägg mycket gemensamt med de amerikanska komediserierna som visas på TV. Problemet är bara att det lätt blir konstigt att se svenska serier i det formatet...


EXTRAMATERIALET

DVD:n innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Björn Borg har en alldeles speciell plats i Gustav Svenssons hjärta och det har blivit lite av en grej att han hela tiden läser hans biografi när han ska lägga sig.

2. Om någon tyckte det blivit för stora förändringar mellan säsong ett och två i och med grannbytet så vänta bara till säsong tre. Då har hela tio år passerat sedan vi såg familjen i säsong två.

3. Totalt 33 avsnitt finns av serien vilket inte är dåligt för en svensk 30-minuters komediserie.


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (30/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA