Specialeffekterna som överraskade

FILMEN

"Transformers" handlar om kriget mellan Autobots (de goda) och Decepticons (de onda). Det de bråkar om är en kub som går under betäckningen Allspark. Kriget har pågått i evigheter och om Allspark hamnar i Decepticons ägo kan de och deras ledare Megatron ta över jorden, få alla maskiner att slåss för dem och utrota mänskligheten.

Autobots tar på sig uppgiften att oskadliggöra kuben och på så vis hindra att människan går samma öde till mötes som de redan gjort.

Både Autobots och Decepticons är Transformers och det innebär precis vad det låter som. De kan förändra sitt utseende och härma andra föremåls utseende, de har dock en förkärlek till fordon och då främst bilar.

Det är för övrigt just som en bil vår hjälte, Sam Witwicky, möter sin beskyddare, en av de goda Autobots, vid namn Bumblebee. Han har nämligen nyss fått en bil av sin far och när den en natt tar en åktur utan förare följer Sam efter. När han sen får se sin kära bil förvandlas till en robot tror han att han håller på att bli galen.

"Transformers" är en rätt bra film, effekterna är riktigt bra gjorda och även skådespeleriet är bra. Det som sänker filmen lite är att man ibland försöker lite för mycket att vara lustig. Man skämtar i sammanhang när man inte borde göra det och vi får karaktärer (som till exempel den bilhandlare som säljer bilen till Sam) som är så överdriven att det bara blir löjligt. Detta sänker tyvärr det totala intrycket av filmen.

Annars är som sagt skådespeleriet bra och Shia LaBeouf (Sam Witwicky) och Megan Fox (Mikaela Banes) passar väldigt bra i huvudrollerna. Speciellt Shia är en extremt bra skådespelare som vi förmodligen kommer att se en hel del mer av under kommande år.

Effekterna, som jag trodde skulle vara filmens svagaste punkt, imponerade och är väldigt bra gjorda. Helhetsintrycket, trots lite för mycket komik, blir alltså riktigt bra.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består endast av ett kommentarspår på den här utgåvan. Det finns dock en dubbelutgåva med avsevärt mer extramaterial.


TRE SAKER

1. "Transformers" har tidigare gjorts både som film och TV-serie men då i tecknat format.

2. Rösterna till Ironhide (Autobot) och Barricade (Decepticon) görs båda av samme man. Nämligen Jess Harnell som också gjorde några mindre röster i "Shrek 3".

3. Från början skulle det även finnas en kvinnlig transformer men när fansen reagerade negativt på det byttes hon ut mot en manlig istället. Ingen jämlikhet bland transformers inte…


HANS-ÅKE LILJA (2007-12-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Kommentarspår
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA