Imponerande insats i en mycket bra film

FILMEN

Jag har fått en ny favoritskådespelare vid namn Justin Timberlake. När jag hörde att han hade en av rollerna i "Alpha Dog" trodde jag genast att detta var ytterligare en film där man slängt in en sångare bara för att han är så populär, utan att ta hänsyn till om han kan agera eller inte. Skillnaden är att Justin levererar! Han är suveränt bra i rollen som Frankie Ballenbacher.

"Alpha Dog" handlar om knarklangaren Jake Mazursky som är skyldig Johnny Truelove pengar. De blir oense om hur mycket han egentligen är skyldig och Jake vägrar betala. För att få honom att ändra sig kidnappar Truelove (kan man annat än älska ett sådant namn?), Frankie och deras gäng Mazurskys bror Zack.

Till en början är Zack rätt nöjd med att vara kidnappad. Han vantrivs hemma och tycker att hans liv är allmänt trist. Nu får han hänga med Frankie och hans kompisar. Han får fri tillgång till knark och sprit och ju längre tiden går desto mer blir han en i gänget.

Truelove börjar dock inse vad det är de gjort och att han, och de andra, riskerar att få tillbringa väldigt lång tid i fängelse för det. Det är nu allt tar en farlig vändning. Hur ska man lösa situationen man satt sig i? Kan man lite på att Zack inte tjallar om de släpper honom eller måste man tysta honom, han som nu nästan är som en i gänget?

"Alpha Dog" är baserad på en verklig händelse och det gör filmen lite extra spännande. Till detta kommer också det faktum att alla, ja faktiskt alla som medverkar i filmen, är otroligt duktiga. Förutom Justin ser vi även Sharons Stone som Zacks mamma och Bruce Willis som Trueloves pappa.

Dessutom är Ben Foster helt fantastisk som Mazursky, Shawn Hatosy som Elvis Schmidt och Anton Yelchin som den kiddnappade Zack Mazursky. Otroligt bra skådespelarinsatser rakt igenom.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en kort dokumentär där vi får se lite bilder från inspelningen samt en hel del intervjuer. En rätt trevlig dokumentär även om den kunnat varit längre.

Vi får även vittnesbeskrivningar från de vittnen som finns. Tyvärr är denna text skriven med så liten stil att den blir rätt svårt att läsa. Synd för det är annars rätt kul.

Vi också den obligatoriska trailern till filmen.


TRE SAKER

1. Det kändes otroligt skönt att bli motbevisat i frågan om att i stort sätt alla musiker som gör film misslyckas. Finns det något Justin inte kan göra?

2. Anton Yelchin som spelar Zack hade för några år sedan huvudrollen i "Hearts in Atlantis". Det är dock svårt att känna igen honom för han har växt upp en hel del sedan dess.

3. Bruce Willis överraskar alltid när han gör lite mindre roller. Inte för att han är dålig när han har huvudrollen men det känns som om han växer lite extra när han gör mindre roller.


HANS-ÅKE LILJA (2007-09-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Scanbox
Ljud: DTS 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Theatrical trailer, Witness timeline och A cautionary tale - The making of "Alpha dog"
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA