Rätt kul men tok för lång

FILMEN

Både Dylan och Jamie har blivit dumpade och har nu fått nog av allt vad förhållanden heter. Däremot har de inget emot sex så när de två träffas och inser att de båda har rätt lika värderingar bestämmer de sig för att vara kompisar som har sex med varandra. Och inget mer. Det är de båda rörande överens om. Till en början fungerar det.

Sen kommer det som man insåg skulle komma redan innan man satte igång filmen. De får känslor för varandra. Ett missförstånd sker, de blir osams och kan inte ens vara vänner. Några i deras omgivning ser vad som händer och ger dem rådet att livet är kort, slarva inte bort det. Känner du att någon är rätt så håll fast vid den. Och allt ordnar sig i slutet av filmen.

Filmen känns som om den vore gjord efter mall 1A och den innehåller egentligen inga överraskningar. Man kan förutse vad som kommer att hända långt i förväg och man blir inte det minsta förvånad eller utmanad. Det positiva med den är att man får precis vad man förväntat sig och man behöver inte bli besviken om det är detta man vill ha.

I huvudrollerna ser vi Justin Timberlake och Mila Kunis och där finns det inget att klaga på. Båda är riktigt bra skådespelare men Timberlake står ut lite extra. Sen ser vi även Woody Harrelson som den homosexuelle sportskribenten och Patricia Clarkson som Jamies mor. "Friends with Benefits" är en rätt kul film. Dock är det på tok för lång och många scener är alldeles för utdragna. Men, den underhåller för stunden och det räcker för mig.


EXTRAMATERIALET

Det finns gott om extramaterial på blu-ray-utgåvan. En hel del kortfilmer om hur filmen gjordes. Vi får också allt från borttagna scener (en del rätt kul) till misslyckade tagningar som man skrattar rätt gott åt. Vi får även se hur man få ihop en så kallad Flash Mob. För er som inte vet kan jag berätta att en Flash Mob är ett gäng människor (oftast flera hundra) som träffas på en offentlig plats och på given signal bara börjar dansa. Påminner lite om den där reklamen som Viking Line kör fast i mycket större skala. Klart godkänt extramaterial.


TRE SAKER

1. I en scen sitter de på Hollywood-bokstäverna i Los Angeles och de är sjukt stora!

2. Jamie får ett SMS från Dylan på 4 juli men när hon läser det säger telefonen att det är den 24 augusti…

3. Woody Harrelson är riktigt bra i filmen. Totalt överdriven men rolig.


HANS-ÅKE LILJA (2012-02-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Sony
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Defintion 2.40:1
Extramaterial:
Borttagna scener, Misslyckade tagningar, Kommentarspår med Will Gluck, Justin Timberlake och Mila Kunism "On set with Friends with Benefits" - minidokumentär, "In a Flash: Choreographing a Mob" - minidokumentär, Minidokumentär - Comedy of a Sexomedy, Bonus: "Kul att veta"-funktion.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA