Sevärd men inte gripande nog

FILMEN

Efter en bilolycka befinner sig Davis (Jake Gyllenhaal) på ett sjukhus där hans fru precis avlidit. Frustrerad över att en varuautomat inte fungerar sätter han sig för att skriva ett brev till automatföretaget där han förklarar sin situation. En konversation uppstår mellan honom och kundservicerepresentanten Karen (Naomi Watts), och efter att de av en slump träffas börjar de umgås.

Davis har svårt att hantera det som hänt honom, och börjar bli fixerad vid att demontera saker. Han tar Karens son Chris till hjälp när han bestämmer sig för att demolera hela sitt hus, alltmedan han upptäcker hemligheter om sin fru.

Det är svårt att komma ifrån att manuset inte håller hela vägen. Man blir aldrig riktigt engagerad i Davis, så det blir inte gripande nog för en tillfredsställande emotionell förlösning. Lite överflödigt känns till exempel scenerna på Davis jobb med hans chef och tillika frus far (Chris Cooper) som inte ger någon direkt tyngd åt karaktärerna.

Men det är ju ändå så att ända sedan Jake Gyllenhaal slog genom i "Donnie Darko" för femton år sen har han nästan konsekvent levererat skådespeleri värt att se. Så också här, där han som vanligt höjer kvalitén på grundmaterialet ett snäpp. Även Watts, Cooper och speciellt unge Judah Lewis gör bra insatser, så det blir ändå sevärt och men kanske inte en direkt rekommendation.


EXTRAMATERIALET

Ett fotogalleri.


TRE SAKER

1. Detta är Jake Gyllenhall och Chris Coopers tredje film ihop.

2. Manusförfattaren Bryan Sipe har jobbat som husrivare.

3. Sipe erkänner också att han tidigare bara skrivit "dåliga komedier".


HENRIK ANDERSSON (2017-01-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Photogallery
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (7/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA