Ytterligare en växtbaserad kvart

FILMEN

I min recension av första säsongen av "I Am Groot" hoppades jag att Groot även fortsättningsvis skulle få vara barn i kortfilmsserien och visst är det så när serien återkommer med fem nya kortfilmer. Det känns som en bra formel för dessa ganska bagatellartade snuttar som roar för stunden – där stunden är ganska exakt femton minuter – men i övrigt inte har någon större betydelse för Marvels filmuniversum.

Möjligen är Groot lite äldre än sist, men fortfarande den gulliga barnvarianten av karaktären. I den här omgången blir han pappa till en liten fågel, han får temporärt en näsa och därmed även luktsinne, han bygger en snögubbe som får liv, han letar mynt för att köpa rymdglass och han uppfyller - kanske - en profetia. Ungefär samma positivt spretiga upplägg som i den första säsongen.

Det är som sagt lite bagatellartat och småkul och precis som sist är det riktigt snyggt gjort med samma kvalitet som riktiga Marvel-filmen, men jag tycker att berättelserna är lite svagare den här gången. Det känns inte att konceptet har utvecklas framåt och lite av tjusningen har försvunnit tyvärr. Så om det ska bli en tredje säsong behöver filmerna vässas till lite.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Den här gången är Groot helt ensam karaktär med undantag för det sista avsnittet där The Watcher (med röst av Jeffrey Wright), känd från "What if…?" är med.

2. Precis som sist är serien skriven och regisserad av Kirsten Lepore.

3. Lepore har berättat att hon får inspiration till serien från sin son och som småbarnsförälder kan jag kan förstå hur och varför.


ANDERS JAKOBSON (2023-09-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (62)
20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2023
Bolag: Disney+
Tema: Superhjältar
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA