Avsnittet som låter som en vinnare

FILMEN

"Sounds Like" är en otroligt fyndig lite film om Larry Pearce som har begåvats med en otroligt bra hörsel. Detta kommer väl till nytta i hans jobb som kontrollant på ett supportföretag dit folk som har problem med mjukvaran i sina datorer kan ringa för att få hjälp.

Larry sitter och övervakar alla samtal och kan direkt höra på rösten på sina undersåtar om de är på väg att förlora tålamodet med en kund och om det händer är han beredd att avbryta samtalet för att inte kunden ska märka vad som händer.

När vi kommer in i filmen har Larry och hans fru Brendas son just dött. Båda sörjer detta men på mycket olika sätt. Brenda drömmer om ett nytt barn medan Larrys öron bara blir känsligare och känsligare. Till slut hör han till och med hur en fluga går på ett fönster lika väl som om det varit en häst som sprungit förbi.

Hans örons ökande känslighet återspeglar också en ökande galenskap hos Larry. Man märker att han håller på att bryta ihop och att han blir känsligare och känsligare för ljud. Dessutom tillåter han sig inte riktigt att sörja sin son utan håller alla känslorna inom sig. Nu har dessa dock fått nog och bestämt sig för att komma upp till ytan, med förödande effekter.

"Sounds Like" är en rätt sorglig historia om en man som inte kan handskas med förlusten av sin son och på grund av detta glider allt djupare in i galenskap. Han får också hjälp att nå dit av sin "gåva", den fantastiska hörseln. Dock är det, det sorgliga i historien som jag fastnade för och man lider verkligen med Larry. Sen blir det inte sämre av att han spelas av den otroligt passade Chris Bauer.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av ett kommentarspår, fotogalleri, manuset samt två dokumentärer. Den ena handlar lite allmänt om hur filmen gjordes och den andra om hur vissa av ljudeffekterna gjordes vilket alltid är spännande att se. Bland annat så får vi se en rätt intressant scen som innehåller en hel del maskar…


TRE SAKER

1. Bland extramaterialet får vi också se en liten film om hur en vinnare i en tävling får besöka inspelningen av "Sounds Like" och även får en liten statistroll i filmen. Vore inte helt fel…

2. Man har fått till några rätt snygga specialeffekter som innefattar öron i filmen…

3. "Sounds Like" är ytterligare ett av de avsnitten som kan vara med och slåss om säsongens bästa.


HANS-ÅKE LILJA (2007-09-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (15)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Anchor Bay
Ljud: 5.1 Dolby Digital
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Aural Madness: The Making of Sounds Like, Cacophony of Sounds Like, Audio Commentary featuring Director Brad Anderson , Sounds Like Script & Photo Gallery
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/11):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER/OKTOBER
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA