Kampen mellan hund och katt går vidare

FILMEN

Kampen mellan katter och hundra har alltid pågått. Ingen av dem har gillat den andre och de har alltid varit svurna fiender. Men, säg det som varar för evigt. När den hemske katten Kitty Galore ska utkräva sin hämnd för det oförätt som människorna gjort mot henne planerar hon att sända ut ett högt ljud som kommer att göra alla hundar galna. Så galna att människorna inte längre kommer att stå ut med dem utan kasta ut dem med huvudet före. Hudens tid som människans bästa vän är med andra ord räknade och när de är borta kommer katten att ta deras roll som nummer ett för människan.

Vad människorna inte vet är att det finns heliga agenthundar som gör allt för att skydda människorna. De ger sig ut på jakt efter Kitty men när de stöter på sina kattmotsvarigheter inser de att de gör bäst i att samarbeta. Så, för första gången i historien slår hundar och katter sina påsar ihop och gör gemensam kamp mot Kitty. Till sin hjälp har de dessutom en duva med bruten vinge…

"Som hund och katt: Kitty Galores hämnd" är en utmärkt familjefilm. Den passar så väl stora som små och dessutom är specialeffekterna riktigt bra gjorda. Djuren ser verkligen ut som om de pratar och rör munnen till det de säger. Handlingen är dessutom riktigt finurlig och de mänskliga skådespelarna, med Chris O´Donnell i spetsen, har endast biroller i filmen och det känns både rätt och smart. Det är hundarna och katterna vi vill se. Och duvan då förstås. Det är de som är filmens behållning. Djurrösterna görs av Nick Nolte, Christina Applegate, Katt Williams (passande namn), Bette Midler, Roger Moore och Michael Clarke Duncan och alla sköter sig. Vill man kan man naturligtvis även få svenska röster…

"Som hund och katt: Kitty Galores hämnd" är som sagt en riktigt underhållande familjefilm och något som funkar för de flesta. Kanske är handlingen lite komplicerad för de allra minsta men för de flesta funkar den riktigt bra.


EXTRAMATERIALET

I extramaterialet viker man inte en tum ifrån att hundar och katter kan tala och att de faktiskt även gärna gör det. Här intervjuas de lika mycket som människorna som är inblandade i filmen och vi får dessutom en hel del feltagningar där de säger eller gör något fel. Kul men i längden lite jobbigt.

Dessutom tar man tillfället i akt att pusha för lite annat också. Vi får se lite klipp (mest från Tom och Jerry) där katter och hundar bråkar, vi får se Gråben och Hjulben fightas och vi får en smygtitt på filmen "Yogi Bear" som faktiskt ser lite intressant ut.


TRE SAKER

1. I utgåvan finns förutom en blu-ray-disk även en DVD-version och möjligheten att ladda ner en digital version.

2. Det finns många James Bond-referenser i filmen vilket är passande då de flesta i filmen är hemliga agenter. Roger Moore som spelade Bond gör rösten till karaktären Tab Lazenby och just Lazenby hette George Lazenby som spelade Bond innan Moore. Det finns även en polis med namnet Flemming som även författaren till böckerna om James Bond hette.

3. Detta är en uppföljare till filmen "Cats and dogs" som kom 2001.


HANS-ÅKE LILJA (2011-01-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2010
Bolag: Warner Bros.
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Dogs dishing: Tails from the bark side of Hollywood, Best of the best Cat vs. Dog animated showdown, Outtakes and gag reels. Dessutom Coyote Falls från Looney Tunes och Sneek peak Yogi bear
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA