En veckas semester från äktenskapet

FILMEN

Rick och Fred är två vuxna män som fortfarande beter sig som om de just slutat college. De tittar på andra kvinnor, tänker på sex mest hela dagen och tror fortfarande att de är babemagneter som bara behöver vilja för att få tjejerna att falla för dem. Deras fruar är inte fullt så roade av deras tilltag och när då båda gör bort sig (på ett barnsligt sexistiskt sätt) får fruarna nog och ger dem ett hall pass, eller rättare sagt Rick får ett och Fred får tjata sig till ett.

Ett hall pass betyder att de under en vecka är fria att göra vad de vill med vem de vill. Inga regler och inga förmaningar. Fruarna och ungarna åker bort och de har fritt spelrum. Till en början har de naturligtvis stora planer men ju längre tiden går inser de att de kanske inte är så heta som de trott och dessutom att de kanske hade det rätt bra som de hade det ändå…

Owen Wilson spelar Rick och Jason Sudeikis Fred och de är båda rätt roliga. Wilson ser dock väldigt sliten ut och ser ut att ha åldrats rätt bra sen sist vi såg honom. Eller så har man åldrat honom just för filmen, men det tror jag inte. Vi får även några birollsfigurer med de tillför inte så mycket. De mest finns där som ett bollplank för Wilson och Sudeikis skämt.

Att man sen lyckats hålla sig ifrån de allra värsta sexskämten (det finns några för den som vill ha dem) gör bara filmen bättre. Naturligtvis serveras vi även en liten moralkaka i slutet av filmen men den är liten och slinker ner rätt fort så det kan jag leva med. "Hall Pass" är faktiskt en riktigt underhållande komedi. Mycket bättre än jag trodde den skulle vara.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är rätt tunt. Vi får en borttagen scen som faktiskt är rätt kul och lätt skulle kunnat få vara kvar. Vi får även lite gag-reels som däremot inte är så värst roliga.


TRE SAKER

1. Se färdigt hela eftertexten. Inte mindre än tre gånger dyker det upp små klipp.

2. Filmen utspelar sig under sju dagar (den vecka då hall passen gäller) och med jämna mellanrum får vi se skyltar där det står "Day 1", "Day 2" och så vidare och tydligen betalade man 200 000 dollar för att få använda det konceptet som för övrigt ägs av serien "Law and Order".

3. Två snoppar visas i filmen vilket känns väldigt oväntat.


HANS-ÅKE LILJA (2011-12-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Warner Bros.
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Outrageous additional scene and Hilarious gag reel
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA