Vårens fjantigaste film, alla kategorier

FILMEN

"Step brothers" borde vara en av vårens roligaste filmer på DVD. Den borde fått mig att skratta högt hemma i soffan. Will Ferrell har gjort många bra komedier och även John C. Reilly har man skrattat åt en och annan gång. Med andra ord var jag minst sagt taggad när jag satte igång filmen. Tyvärr dröjde det inte mer än fem, tio minuter tills jag insåg vartåt det barkade och det var inte åt rätt håll.

"Step brothers" handlar om Brennan, 39, och Dale, 40, som fortfarande bor hemma. Brennan hos sin mor och Dale hos sin far. Båda är ordentligt bortskämda och lever som om de vore 10 istället för 40. En dag träffas dock Brennans mor och Dales far och ljuv musik uppstår. Snart är de gifta och Brennan och Dale är helt plötsligt styvbröder.

Naturligtvis går inget speciellt smidigt när det gäller sammanslagningen utan de båda "bröderna" är som katt och råtta och bråkar om precis allt. Det är inte förrän de hittar en gemensam fiende, Brennans lillebror Derek, som de börjar samarbeta och då märker de dessutom att de är mer lika än de från början trott…

Som ni hör låter upplägget rätt kul och jag hoppades verkligen att filmen skulle vara just så kul som den lät. Tyvärr är den istället så dålig att jag mest sitter och skäms på Ferrell och Reillys vägnar. De ska föreställa två män i 40-års åldern men uppträder som 10-åringar. När man ser filmen får man känslan av att de är efterblivna men inget i filmens handling indikerar att så skulle vara fallet. Mycket förvirrande…

Skämten ligger även de på en 10-årings nivå med mycket snusk och kiss och bajs som inte är det minsta roligt utan återigen mest pinsamt för de inblandade. Jag sitter hela tiden och väntar på att filmen ska ordna till sig men fast jag så gärna vill att det ska vara bra så blir det inte det. Jag skulle till och med vilja gå så långt som att kalla den för vårens fjantigaste och mest meningslösa film, alla kategorier. Och att två så pass stora namn inom humor gör något dylikt får närmast ses som en katastrof. Och inte blir det bättre av att Ferrell dessutom varit inblandad i manuset. Skräp!!!


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av dels ett kommentarspår och dels en förlängd version av filmen. Som tur är valde jag den kortare för även om den längre endast var sju minuter längre känns det som om jag hellre äter glas än genomlider de sju minuterna.

Vidare får vi också lite bortklippta och förlängda scener, se hur skådisarna improviserar lite repliker (den ena löjligare än den andra), en musikvideo Brennan och Dale gör i filmen samt en presentation som de två också gör i filmen.

Allt detta är ungefär lika dåligt som filmen så jag skyndade mig snabbt igenom det, mest för att bli av med det.


TRE SAKER

1. I en scen tar Brennan fram pungen (fake naturligtvis) för att gnida den på Dales trummor och det hela ser verkligen patetiskt ut. Hur som helst ska dessa plastkulor tydligen vara värda $20,000.

2. Karaktären Alice Huff, Dereks fru, är nog en av de mest överdrivna rollkaraktärer jag sett på länge.

3. Återigen, fasen vad besviken jag blev på den här filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2009-02-25)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Sony
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.40:1
Extramaterial:
2 minidokumentärer, Borttagna scener, Tabbar och misstag, Musikvideo och Kommentarspår
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA