Gänget är tillbaka för att försvinna

FILMEN

Alvin och hans gäng är tillbaka för en tredje film. Den här gången ska de åka på en kryssning och försöka ta det lite lugnt. Något som inte är så lätt när Alvin är med. Dave gör vad han kan för att hålla reda på alla men det är inte lätt. Så till slut ser Alvin till att han, Simon, Theodore och Chipetterna hamnar på en öde ö utan någon möjlighet att ta sig därifrån. Nu kan man ju tycka att detta inte skulle vara något större problem eftersom de trots allt är jordekorrar men ack så fel. De är stadsbor, de är bortskämda och de är rätt fega. Kort och gott, allt går åt skogen och medan Dave försöker hitta dem måste de nu slå sina kloka huvuden ihop för att överleva.

"Alvin och gänget 3" är rätt lik sina föregångare så till vida att det är mycket sång, mycket dans och framförallt mycket pipiga röster. Jag konstaterade det redan när jag recenserade film nummer två att de är riktigt gapiga och skrikiga och rätt jobbiga att lyssna på. "Alvin och gänget"-filmerna är helt klart den animerade serie som sämst lämpar sig att se tillsammans hela familjen. Som vuxen uppskattar man inte alls detta pipiga skrikande.

Annars är själva tekniken bra. De animerade ekorrarna fungerar för det mesta bra med de riktiga människorna och de är riktigt bra animerade så där finns det inget att klaga på. Trots det är "Alvin och gänget 3" ingen favorit och för mig hade de gärna fått stanna på ön…


EXTRAMATERIALET

En massa dokumentärer bjuds vi på och vi får se hur filmen gjordes ur en mängd olika infallsvinklar och det gillar jag. Vi får se hur scenen där Chipetterna dansfightas med riktiga tjejer spelades in, vi får se borttagna scener, vi får se tidiga animeringar och så vidare. Riktigt bra.

Sen får vi även en dokumentär om hur Alvin och hans gäng skapades. De var ju en tecknad TV-serie långt innan filmerna. Det visste inte jag. Sen får vi naturligtvis en massa sång och dansklipp som vi kunnat vara utan.


TRE SAKER

1. Många klagade på att Chipetterna inte fick lika mycket utrymme som killarna när filmen gick upp på bio. Att de klumpades ihop och det stämmer faktiskt.

2. För den som vill se mer av Alvin och hans gäng finns det som sagt en TV-serie som gick på TV i USA i åtta år att söka reda på. Själv avstår jag.

3. Jesse McCartney som gör Theodores röst är inte släkt med Beatles Paul McCartney.


HANS-ÅKE LILJA (2012-07-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2012
Bolag: FOX
Ljud: DTS 5.1 HD
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Munk music and Dance machine, Going Overboard with the Chipmunks, Munking Movies in Paradise, Everybody Munk Now, Alan Tudyk, Chipmunk Apprentice, Music videos, Fox Movie Channel presents Growing Up With Alvin, Fox Movie Channel presents In Character With Jason Lee, Extended scenes, Promotional fun
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA