När kriget kom till New Orleans

FILMEN

Efter att New Orleans-polisen Sean Rileys (Johnny Strong) son dog i leukemi lämnade hans fru honom, och sedan dess har han en dumdristig och orädd attityd när han ger sig in i jobbet. Han har inget att förlora, anser han. Med en militär bakgrund är han effektiv i de riktigt farliga ögonblicken, mer av en soldat än en vanlig polis.

En rad brutala avrättningar drabbar staden där offren sats i brand för att släckas och sedan få en ny omgång eld ett par varv runt. Sean hamnar av en slump i samarbete med en annan polis, Will Ganz (Kevin Phillips) som han inte känner sedan tidigare (men ändå blir värsta kompisen med och äter middag ihop med efter första dagen tillsammans...) och börjar utreda det hela. Det visar sig att Seans bror Colin (Sean Patrick Flanery) är inblandad, även han ex-soldat, men som under de senaste åren jobbat som någon form av legosoldat med tveksamma uppdrag. Nu har han hamnat i en svår sits där han har alla sina forna kollegor efter sig.

Det blir fullt krig på New Orleans gator: på ena sidan Sean och på den andra... typ alla andra.

"Sinners and Saints" är en fruktansvärt överdriven film där eldstriderna är utdragna och blodiga och inte känns verkliga alls på något sätt. Sean har inga som helst problem - varken moraliskt eller tekniskt - att knäppa skurk efter skurk. Jag ska inte säga att filmen spårar ur, men sådan här ensidig pang-pang är enbart måttligt intressant.

Den relativt okända Johnny Strong är dock bra som stenhård actionhjälte och i övrigt är skådespelet av lite varierande klass. Vissa skådespelare underpresterar och även en veteran som Sean Patrick Flanery vacklar lite i de mer känsliga stunderna.

I det stora hela är filmen godkänd, men det känns samtidigt som det bara är en tidsfråga innan den hamnar i reabacken för att så småningom glömmas bort helt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det är lite kul att Sean och Colin går till en bar som heter "Boondock Saint", efter som en av Sean Patrick Flanerys mest kända roller är i filmen "The Boondock Saints".

2. Det är skapligt med klichéer i filmen, allt från en klassisk fras som "Don't you fucking die on me, man!" till en tvättäkta cowboyduell.

3. Att filmen utspelar sig i New Orleans har ingen funktion för handlingen, utan det är nog av skattemässiga skäl. Sedan 2002 får man nämligen göra ganska rejäla avdrag på en filmproduktion om den är inspelad i Louisiana.


ANDERS JAKOBSON (2011-06-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: CCV
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.40:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/11):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER/OKTOBER
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA