Ännu mer underhållande kontorsarbete

FILMEN

Succéserien "The Office - An American workplace", den amerikanska covern på det brittiska originalet, tuffar vidare och är i skrivandets stund en bit in i säsong fyra, och här i Sverige har precis säsong tre kommit ut.

Den tar följdaktligen vid där förra säsongen slutade och den slutade med en rejäl cliffhanger. Jim (John Krasinski) och Pam (Jenna Fischer) avslöjade till slut sina känslor för varandra, men eftersom Pam skulle gifta sig med Roy så gick det inte riktigt som Jim hade tänkt sig. När den här säsongen börjar har han förflyttat sig till en annan del av Dunder-Mifflin med ett par nya arbetskamrater. Detta hindrar förstås honom inte från att forsätta med sina spratt mot Dwight (Rainn Wilson), bland annat genom att faxa Dwight varje morgon - från Dwight själv... i framtiden.

I Scranton sitter dock Pam lite smått olycklig eftersom hon valde att styra av bröllopet och nu saknar hon sin bäste vän, men kan inte riktigt förmå sig att ta upp kontakten. Och hon har ingen annan att prata med på samma sätt.

I centrum står som alltid Michael Scott (Steve Carell) med sin sitt speciella ledarskap där han för det mesta menar väl men ändå alltid gör fel, och får mer eller mindre pinsamma resultat. En bit in i säsongen står det klart att han och några andra från Scranton ska bli av med jobbet då filialen ska läggas ned och sammanslås med Stamford där Jim jobbar, men det slutar med att det blir tvärtom, att Scranton absorberar Stamford. Alltså kommer Jim tillbaka tillsammans med några nya ansikten där de flesta inte klarar av Scranton och Michael Scott speciellt länge och droppar av. Men två blir kvar, Karen - som Jim har ett förhållande med - och Andy - som är en riktigt irriterande typ.

Det blir en viss turbulens under resten av säsongen med ett givet triangeldrama mellan Jim, Pam och Karen och en final där några av Scrantonfolket slåss om ett nytt jobb högre upp i företaget och en mycket oväntad person går segrande ur striden. Bådar gott inför nästa säsong.

I det stora hela ännu en trivsam säsong av "The Office" där allting har fått en liten ny gnista i och med att de nya figurerna dök upp. Ed Helms Andy är verkligen en karaktär som kompletterar de andra på ett sätt jag inte trodde var möjligt.

Men den stora behållningen är scenerna mellan Jim och Dwight. De kommer aldrig sluta vara roliga.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialsmässigt lite snålare jämfört med tidigare boxar. Visserligen finns det gott om bortklippta scener, nästan till varje avsnitt och ett par kommentarspår, men utöver det är det lite tunt.

Det finns en minimal intervju med Joss Whedon ("Buffy", "Firefly" med mera) som regisserade ett avsnitt (och med minimal menar jag en intervju som är över på en minut), samt en kort musikvideo till en låt om Dwight Schrute med ihopklippta favoritscener med kontorets osmidigaste man.

Ett litet matlagningsprogram med Kevin där han tilllagar chips med ost och bränner en pudding i brödgrillen finns också att se samt något som känns nästan som ett vanligt avsnitt men är från någon sorts "Primetime Preview" där "The Office"-klipp bröt av presentationerna.

Lite tunt som sagt.


TRE SAKER

1. Avsnittet "The convict" skrevs av Ricky Gervais och Steven Merchant, männen bakom original-"Office" och "Extras". Det hade varit kul med ett kommentarspår från dessa.

2. Om man sätter sig in i samma universum som karaktärerna så undrar man ifall dokumentären som filmas om dem aldrig visas? För det avslöjas en hel del i det filmade materialet om hemliga tankar och förhållanden som borde slå tillbaka när karaktärerna får se dokumentären...

3. Man borde tycka att efter tre säsonger och 50 avsnitt så borde själva kontorsämnet vara urkramat, men det verkar finnas betydligt mer att berätta.


ANDERS JAKOBSON (2007-12-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2007
Bolag: Universal
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Deleted scenes, Commentaries, Excerpts from the 2006 NBC Primetime Preview hosted by the cast of The Office, Dwight Schrute music video, Joss Whedon interview, Kevin cooks stuff in the Office.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA