En liten formsvacka kontoret

FILMEN

Den svenska DVD-utgivningen av "The Office" har halkat efter rejält. Fyra år har gått sedan säsong 4 släpptes, och lagom till att denna box släpps är den åttonde säsongen på sluttampen i USA. Och till den har det hänt grejer, men det är att gå händelserna i förväg.

Man måste tycka lite synd om Michael Scott (Steve Carell). I slutet av säsong 4 fick Dunder-Mifflin i Scranton en ny anställd för att ta hand om personalfrågorna efter den av Michael så hatade Toby. Holly (Amy Ryan) visade sig inte bara var snygg och trevlig utan helt och hållet på Michaels nivå och hon fattade dessutom tycke för honom, vilket han inte riktigt fattade. Nu i säsong 5 blir de slutligen ett par, men när huvudkontoret får reda på detta omplaceras Holly och de separeras.

Relationer har blivit ett allt större tema i serien där större delen av säsongen ägnas åt Andy (Ed Helms) och Angela (Angela Kinsey) och deras planerade bröllop. Andy friade ju till Angela i finalen av säsong 4 mitt framför ögonen på Jim (John Krasinski) som hade tänkt fria till Pam (Jenna Fischer) samma kväll. Nu gör Andy allt för att sätta ihop det perfekta bröllopet, men Angela ställer extremt höga krav — mest för att hon egentligen inte vill gifta sig med Andy — samtidigt som hon är otrogen med Dwight (Rainn Wilson), vilket slutligen alla utom Andy känner till.

Jim och Pam är under inledningen av säsongen separerade då Pam är i New York och tar en kurs i grafisk formgivning, men så småningom återvänder hon och innan dess har Jim hittat rätt tillfälle att fria till henne. I säsongsfinalen kommer dock ytterligare en liten överraskning för Pam och Jim.

Den 26 avsnitt långa säsongen känns lite svagare än sina föregångare, men tar sig lite mot slutet då Michael Scott revolterar mot Dunder-Mifflin och startar ett eget pappersföretag tillsammans med Pam och Ryan (B.J. Novak), vilket leder till en hel del turbulens som bara gynnar serien. En nödvändig utveckling, för fram till dess känns det som serien stagnerat lite.

Å andra sidan tycker jag det är rätt trevligt att bara kliva in i den här världen under några timmar och uppskattar tonen och humorn i serien. Vid det här laget har man lärt känna de flesta karaktärerna väl och vet visserligen vad som väntar, men det är ändå trevligt och underhållande även om säsongen inte är lika bra som de tidigare.


EXTRAMATERIALET

Som alltid när det gäller "The Office" är det frikostigt med extramaterial, men dessvärre inte så mycket som är kul. Det finns visserligen kommentarspår till alla avsnitt och så många bortklippta scener att det sammanlagt blir en halv säsong till i tid. Valuta för pengarna för de som inte kan få nog.

Allra roligast bland extramaterialet är en samling med bloopers där det verkligen spårar ur, men på ett roligt sätt. Det är även nostalgiskt underhållande att se klippsamlingen "100 episodes, 100 moments" som precis som titeln avslöjar ger oss 100 korta sekvenser från de 100 första avsnitten.

En samling med promos sända i samband med några olika sportevenemang är så där kul och webisoderna med de sekundära karaktärerna är dessvärre inte alls i någon toppnivå.


TRE SAKER

1. Anledningen till Michaels revolt är att en ny chef kommer in i Dunder Mifflin-sfären, spelad av den alltid lika svala och coola Idris Elba.

2. Jack Black och Jessica Alba dyker upp i ett avsnitt, men de är med i en film som karaktärerna tittar på. En rätt märklig film måste jag säga.

3. Stephen Merchant, som skapade original-"The Office" med Ricky Gervais har regisserat ett avsnitt i säsongen.


ANDERS JAKOBSON (2012-04-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2012
Bolag: Universal
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Deleted scenes, Episode commentaries, 100 episodes - 100 moments, Gag reel, Webisodes, Promos
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KOMEDIERNA