Skrämmande men förvirrande

FILMEN

"Bårhuset" inleds med att vi får se fem ungdomar festa loss på Mardi Gras för att sen på vägen hem köra av vägen med bilen mitt ute i ingenstans. Utan att någon tycker att det är det minsta konstigt dyker det upp en ambulans från ingenstans och tar dem, och en stackare som hamnade under deras bil, till ett ödsligt sjukhus, Mercy Hospital. Väl där ska de alla undersökas för att se så de inte ådragit sig några skador.

Naturligtvis är saker och ting inte vad de borde vara. Sjukhuset verkar i det närmaste vara övergivet och både läkare och personal är mer än lovligt underliga. Men detta är inget de fem ungdomarna tar något notis om utan när de blir ombedda att gå till ett undersökningsrum gör de alla det utan någon protest.

Som ni hör är filmen allt annat än logisk, men trots det har den (vilket räddar filmen från en säker död) en hel del överrasknings- och skrämselmoment och jag hoppar till fler än en gång. Effekterna får godkänt även om de har en bit kvar innan de är perfekta. Men som sagt, filmen är ändå rätt skaplig. Den fyller sitt syfte och om man inte tar den på allt för stort allvar blir den riktigt underhållande. Sjukhuset ger en del vibbar från Lars Von Triers TV-serie "Riket" och det ser jag bara som positivt.

"Bårhuset" är alltså en sevärd film även om den inte lämnar något bestående intryck. Dessutom är det kul att se Robert Patrick (från "Terminator 2") som den mer än tillåtet galne doktor Benway.


EXTRAMATERIALET

Inget alls.


TRE SAKER

1. Bilderna på baksidan av omslaget avslöjar lite väl mycket tycker jag även om man inte riktigt fattar vad man ser förrän man sett filmen.

2. Filmens titel känns rätt missvisande. Originaltiteln är "Autopsy".

3. Jenette Goldstein som spelar sjuksköterskan har dykt upp i en massa filmer. Allt från "Aliens – Återkomsten" till "Dödligt vapen 2" och "Titanic".


HANS-ÅKE LILJA (2011-01-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: CCV
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (1/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER/OKTOBER
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA