Thriller utan spänning

FILMEN

När fotografen Sara förlorar synen drar hon sig tillbaka till något utav ett eremitliv i en snygg takvåning tillsammans med sin nye pojkvän. Vad hon inte vet är att pojkvännen har ett brottsligt förflutet och när hans tidigare kumpaner dyker upp för att kräva tillbaka en hög diamanter han lurat av dem mördar de honom. Övertygade om att Sara vet var diamanterna är tvingas hon kämpa för sitt liv, instängd i lägenheten med mördarna.

Regissören Joseph Ruben har tidigare samarbetat med manusförfattaren David Loughery på action-filmen "Money Train". Här har de kokat ihop en kompetent thriller som dock saknar riktig punch. Det blir aldrig någon nagelbitande spänning och de vändningar som kommer är inte speciellt överraskande. Det är dock inte skådespelarnas fel då de gör vad de kan med ett manus som tyvärr inte håller högsta kvalitet.

Jag hade hoppats att man kunde ha gjort något mer av historien då både det klaustrofobiska utrymmet och Saras blindhet är element som skulle kunna utgöra grunden till bra spänning. Nu är det bara 80 minuters lätt underhållning som man snabbt glömmer. Vill man se en bra thriller kring ett hus, med en Michael Keaton i högform, får man gå tillbaka till 1990 och klassikern "Den objudne gästen". Den här rullen glömmer man snabbt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Manusförfattaren David Loughery är kanske mest känd för att ha bidragit till en av de mest kritikersågade "Star Trek"-filmerna hittills: "Star Trek V – Den yttersta gränsen".

2. Handlingen har mycket gemensamt med "Nattens ögon" från 1967. I den råkade den blinda Audrey Hepburn ut för ett gäng skurkar, ledda av Alan Arkin, som letade efter en docka fylld med heroin i hennes lägenhet. Jag har dock inte hittat någon officiell koppling mellan filmerna.

3. Kattvän som jag är känns det lite jobbigt att se Saras katt råka illa ut. Ännu jobbigare är att det är favoriten Michael Keaton som orsakar det.


THOMAS HELSING (2013-09-22)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (5/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA