Lite tillbaka till början men ändå inte

FILMEN

Säsong tre av "Solsidan" har mycket gemensamt med första säsongen. Anna (Mia Skäringer) är gravid igen, hon och Alex (Felix Herngren) flyttar in i ett nytt hus och allt går mer eller mindre åt skogen. Säljaren går med på att fixa köket (som de redan börjat renovera innan de skildes och sålde) i priset och han driver nu Anna till vansinne med sina liknelser mellan hur Anna och Alex har det med hur han och hans före detta fru hade det innan de skildes.

Grannarna och vännerna Fredde (Johan Rhenborg) och Mickan (Josephine Bornebusch) har även de sina problem. De är dock lite annorlunda jämfört med Anna och Alex. Pengar är inget problem för Fredde och Mickan, det har de gott om men i stället får de fightas med lärare som luktar illa ur munnen, hitta miljövänlig lax, en son som kanske inte är bäst i klassen och skammen med att någon som har samma efternamn driver en kemtvätt med deras efternamn som namn. Förstå skammen.

Lägg till detta Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederbladh) och ensemblen blir komplett. Ove är lika snål och underlig som han varit i de tidigare säsongerna och den här gången får han för sig att Fredde försöker stjäla Anette från honom.

"Solsidan" håller fortfarande hög kvalité och jag gillar hur karaktärerna känns trovärdiga trots att de skruvats till ordentligt. Jag har svårt att tro att folk agerar på det sätt som de gör här i verkligheten (undantag finns nog) men trots det känner man ändå igen sig i det som händer och de situationer som uppstår. Allting är bara mycket större, mycket mer och mycket bra!


EXTRAMATERIALET

Vi får en riktigt bra och rolig bakom kulisserna-film där vi får se en hel del av vad som händer bakom kameran och vilka problem de kan stöta på. Vi får höra från olika regissörer samt skådespelarna. Vi får även nästan tio minuter med bortklippta bloopers. Och säga vad man vill men de verkar ha roligt när de spelar in.


TRE SAKER

1. Henke Larsson dyker upp som sig själv i ett avsnitt. Han ska försöka lära Fredde och Mickans son spela fotboll.

2. Andra gästskådisar som syns under säsongen är Johan Rabaeus, Liv Mjönes, Cecilia Forss och Mini Andén.

3. Jag gillar den någon surrealistiska inledningen till avsnitten.


HANS-ÅKE LILJA (2012-12-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2012
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Bakomfilm, bloopers
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA