Beck, en bifigur i sin egen film

FILMEN

Beck och gänget är tillbaka och även om filmerna fortfarande har "Beck" i titeln så är Beck själv mer en onödig bifigur i filmen. Han sitter med på några möten och han har några snack med grannen men det är på gränsen till att bara bli fjantigt. Han tillför inget och det känns verkligen krystat när man försöker få med honom på något sätt utan egentligen ha något behov av honom. Nä, skriv ut Martin ur serien. Jag antar att man ändå kan fortsätta att kalla filmerna för "Beck" och sen en titel, men man skulle lika gärna kunna skippa Beck i titeln också.

Nåja, vi går vidare till själva filmen. Steinar fick inte bli chef för gruppen och nu kommer den nya chefen in i gruppen. Det är en kvinna och naturligtvis har Steinar problem med det. Jag vet inte om det är för att hon är kvinna, för att hon är väldigt envis eller för att hon har den posten som han vill ha. Men det skär sig mellan dem och just det känns rätt väntat och urvattnat. Det kunde man förstått innan och det tillför inte något. Det hade faktiskt varit roligare om hon kommit in, dominerat och fått Steinar och de andras respekt direkt. Nu ska det pinkas revir och det blir bara sömnigt.

Själva storyn är dock bra, det bästa hittills i denna omgång. En mamma hittas död hemma. Har hon ramlat ner för trappen? Har hon puttats? Är det före detta mannen som dömts för misshandel av henne eller den nya bekantskapen som är skyldiga? Eller kanske chefens fru, chefen eller kanske till och med socialarbetaren? Alla är misstänkta och jag tycker att man lyckas snurra till det bra för att sedan ge en logisk förklaring till vad som händer.

Nya chefen då? Jo, hon spelas av Jennie Silfverhjelm och fungerar, men är knappast något speciellt. Hon känns lite för tvådimensionell och jag kan inte säga att jag varken gillar eller ogillar henne. Hon känns mest lite som ett störningsmoment…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Håll ögonen på Steinars bulle när han förhör Ove. Trots att Steinar tar en tugga blir bullen hel tills det är dags att ta nästa tugga…

2. Inte bara Martin har spelat ut sin roll. Även grannen har gått från att vara kul till att vara pinsam. Låt dessa två åka på en evighetssemester. Jag tror filmerna skulle må bra av det.

3. Jag hoppas man löser Steinars hemmaproblem i sista filmen. Känns inte som om vi är klara där…


HANS-ÅKE LILJA (2018-05-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2018
Bolag: Nordisk film
Tema: Beck
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA