FBI:s djuravdelning räddar världen

FILMEN

"G-Force" är berättelsen om fyra marsvin och en grävling som alla jobbar för FBI. De används där människor inte kan användas utan något mindre behövs. De är vältränade och har även fått små manicker som gör att människor kan förstå vad de säger. De förstår dessutom vad människorna säger. De är tekniska, de är finurliga och de borde vara precis vad ett företag som FBI behöver för att få fast bovarna men…

När FBI får en ny ledning bestämmer man sig dock för att projektet är för dyrt och lägga ner det men omedelbar verkan. Marsvinen står helt plötsligt utan jobb och FBI:s nya chef vill dessutom avliva dem. De vet för mycket om FBI och vad de gjort och så kan de inte ha det. Problemet för FBI är ingen av de fem små, före detta, agenterna tänker ge upp utan kamp. De flyr för sina liv med FBI i hasorna. Samtidigt måste de dessutom rädda jorden från total utplåning av den elake Leonard Saber.

Alla marsvinen är sådär Disneysöta och alla har de sina speciella kunskaper. Vi har Darwin den lojale ledaren, vapenexperten Blaster, den snygge kampsportsexperten Juarez samt Hurley som bara hänger med. Dessutom har vi mullvaden Specles som håller reda på alla när de är ute på uppdrag. Som vanligt har man även lyckats får bra röster till karaktärerna och vi hör skådespelare som Sam Rockwell, Jon Favreau, Nicolas Cage, Penélope Cruz och Steve Buscemi under filmens gång och alla gör de ett riktigt bra jobb.

Filmen är från sju år men jag har lite svårt att tro att alla sjuåringar hänger med i svängarna. Det är en rätt komplicerad handling som kräver en hel del av tittaren. Alla djuren är dock väldigt charmiga och man smälter lätt för dem. Sen har man även lyckats får till samspelet mellan dessa animerade djur och de riktiga människorna väldigt bra vilket inte alltid är fallet. Ibland blir det inte helt naturligt när en vanlig människa står och pratar med ett animerat djur men här funkar det.

När det gäller handlingen märks det att filmen framförallt är riktad till en yngre publik. Framförallt märks det på att människorna i filmen inte på långa vägar blir så förvånade över att djuren kan prata och utföra det de gör som de borde bli. Framförallt FBI-chefen blir mer irriterad över att grävlingen visar fel datafil än förvånad över det faktum att han faktiskt kan visa en datafil över huvud taget.

"G-Force" är bra underhållning för hela familjen en söndagseftermiddag men lämnar knappast något djupare avtryck hos mig. Visst, gänget är kul men…Nja, jag hade nog förväntat mig mer.


EXTRAMATERIALET

Som vanligt när det gäller Disney och animerade filmer finns det en mängd extramaterial där det mesta handlar om hur filmen gjordes och det är också det som är mest intressant att se. Vi får se skådespelarna spela in rösterna, vi får se hur skådespelare agerar mot pinnar och annat som indikerar var marsvinen ska stoppas in i den färdiga filmen med mera, med mera.

Sen får vi även kommentarspår, tabbar, bortklippta scener, musikvideos. Tabbarna är ju alltid roliga att se och likaså scener som klippts bort men musikvideos känns rätt onödigt och inte alls roligt. Det är dock glädjande att se att filmen är så väl dokumenterad, det är alltid uppskattat.


TRE SAKER

1. Det följer även med en DVD-version av filmen.

2. Med i gänget finns också en fluga som fungerar som spejare åt gruppen. Mycket uppfinningsrikt.

3. En annan karaktär som jag gillar är hamstern/illern som gänget stöter på i djuraffären. Väldigt rolig karaktär.


HANS-ÅKE LILJA (2010-01-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Barn o familj
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2010
Bolag: Disney
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 2.40:1
Extramaterial:
Se G-Force med kommentarer av regissören Hoyt Yeatman, Blasters träningsläger, G-Force superhjärna, G-Fars: Tabbar, Bortklippta scener, Musikvideor, Bruckheimer animerat, Lösenord Godkänt: Animeringsstudion, "Cine-Explore" tillsammans med Darwin och Blaster och deras skapare
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA