Bästa säsongen hittills

FILMEN

Jag måste erkänna att jag var lite tveksam inför säsong tre av "True Blood" och det av den enkla anledningen att säsong 2 inte slutade fullt så bra som jag hoppats på. Detta rättas dock snabbt upp och säsong tre blir i stället den bästa säsongen av serien. Som vanligt försöker Sookie och Bill få sin relation att fungera, något som ska visa sig vara mycket svårare än de trott. Speciellt som säsongen inleds med att Bill kidnappas av ett gäng varulvar som för honom till vampyrkungen Russell Edgington i Mississippi.

Sookie låter naturligtvis inget stoppa henne från att försöka hitta Bill men då alla börjar inse hur värdefull hon är, även om de inte vet varför, ser Eric till att varulven Alcide Herveaux håller koll på henne. Något som även det ska visa sig vara lättare sagt än gjort. Trots detta hamnar både Sookie, Alcide, Bill och Eric i ett krig det finns stor risk att de inte tar sig levande ur.

Allt detta är säsongens huvudstory, men naturligtvis finns det fler, mindre historier som berättas under säsongen. Jessica och Hoyt fortsätter att kämpa med sin relation. Jason inleder ett förhållande med Crystal som ska visa sig vara något utöver vad han varit med om tidigare. Tara träffar även hon en vampyr men inte lika frivilligt som Sookie och Sam Merlotte lyckas spåra upp sina riktiga föräldrar.

En fullmatad säsong med andra ord och jag gillar varje minut av den. Vi får vampyrer, varulvar, shapeshifters, féer, tankeläsare och varpantrar (samma som varulvar fast personen förvandlas till en panter istället för en varulv). Allt detta blandas med bra manus, bra cliffhangers som avslutar i stort sett varje avsnitt, bra specialeffekter och riktigt bra skådespelare. Som vanligt är Alexander Skarsgård fantastisk, men även Dennis O’Hare som vampyrkungen Russell Edgington utmärker sig lite extra. Dock är alla inblandade bra. Ingen är i närheten av att göra mig besviken.

Säsong fyra av serien börjar visas om knappt två veckor på amerikansk TV och jag måste erkänna att jag är ordentligt nyfiken på att se hur man ska lösa de olösta problem som man lämnade efter sig i säsong tre…


EXTRAMATERIALET

När det gäller extramaterialet får vi kommentarspår till en del av avsnitten men även möjligheten att se avsnitten på ett speciellt sätt. Rätt vad det är dyker det upp en liten bild i bilden där vi får saker förklarade som gör att vi får en djupare förståelse för karaktärerna och händelserna i serien. Det är alltså inget bakom kulisserna-material utan ren fakta om serien och dess karaktärer.

Sen får vi även se lite hur man jobbade med de vargar som var med och spelade varulvar, musikvideon till låten "Oh Sookie" av Snoop Dogg samt något som man kallat för "True Blood Lines" där alla karaktärerna finns listade efter vad de är. Klickar man sen på en av dem får man upp de andra karaktärerna som är relaterade till den man valt, vilket är rätt intressant.


TRE SAKER

1. Det pratas mindre och sämre svenska i den här säsongen än den innan vilket är lite synd.

2. Blu-ray-diskarna i den här utgåvan tog ovanligt lång tid att ladda vilket var rätt irriterande.

3. Både Jessica, Pam och Lafayette får mer plats i den här säsongen än tidigare.


HANS-ÅKE LILJA (2011-06-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (6)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2011
Bolag: Warner Bros.
Tema: Kompletta tv-serier, HBO-original, Vampyrer
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Audio commentaries with cast & crew, True Blood lines, Anatomy of a scene, True Blood post mortems and Snoop Dogg "Oh Sookie" Video
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA