Rörigt och lite obegripligt

FILMEN

"Third Person" berättar tre historier som utspelar sig på tre platser i världen: New York, Paris och Rom. Vi får följa karaktärer som till en början inte ser ut att ha så mycket gemensamt, men ju mer vi ser desto mer gemensamt har de. Vi ser Michael (spelad av Liam Neeson) som är författare och som har problem med frun som spelas av Kim Basinger. Vi ser Julia (spelad av Mila Kunis) som håller på att förlora vårdnaden om sin son till sin före detta man (spelad av James Franco) och vi ser Scott (spelad av Adrien Brody) som försöker hjälpa en kvinna att få tillbaka sin dotter, men sakta men säkert börjar han misstänka att han blir lurad på sina pengar…

Som ni ser fattas det inte bra skådespelare i filmen och det är inget jag klagar på. De gör alla sina roller perfekt. Tyvärr är inte manuset lika bra. Filmen är över två timmar lång och blir många gånger seg och lite tråkig. Sen vill man få till ett lite lurigt slut och det får man, problemet är bara att det är för lurigt. Jag har svårt att se hur man får ihop allt. Jag förstår vad det är man vill åstadkomma men först förstod jag det inte men när jag väl gjorde det så förstår jag ändå inte alla svängar.

Så tyvärr blir "Third Person" svårbegriplig och seg och jag kände nästan att jag behövde ett par pauser för att orka se den. Efteråt förstår jag vad man ville göra och det är en rätt mörk och dyster film, men jag tror man tog i lite för mycket när man skulle få fram det. Och tyvärr håller inte resultatet.


EXTRAMATERIALET

Vi får förutom kommentarspår en Q&A med manusförfattaren och regissören Paul Haggis och här rätas några av frågetecknen ut. Vi får även se hur inspelningen gick till.


TRE SAKER

1. Det amerikanska omslaget (ni kan se det på IMDB) har mycket mer med själva storyn att göra än man först kan tro.

2. Kollar man noga kan man se att filmmakarna blandar ihop städerna lite och man ser saker som borde finnas i en stad i en annan.

3. Mila Kunis är helt klart bäst i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2015-04-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Kommentarspår, Q&A med manusförfattare och regissör Paul Haggis och The making of Third Person
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA